Her affyres missiler fra russisk krigsskib og rammer mål langt inde i Ukraine

Målet var, ifølge det russiske forsvarsministerium, ukrainske militærfaciliteter i byen Zhytomyr 153 kilometer vest for hovedstaden Kyiv.

Det russiske forsvarsministerium har frigivet videooptagelser af et krigsskib, der affyrer missiler mod Ukraine.

Billederne viser et større antal krydsermissiler, der bliver affyret fra et russisk flådefartøj i Sortehavet.

Målet var, ifølge det russiske forsvarsministerium, ukrainske militærfaciliteter i byen Zhytomyr 153 kilometer vest for hovedstaden Kyiv.

Byens borgmester har, ifølge ukrainsk tv, bekræftet, at en ukrainsk militærenhed blev ramt af angrebet fra det russiske flådefartøj.

Rusland ændrer strategi

Fredag lød fra det fra det russiske forsvarsministerium, at den første fase af Ruslands såkaldte militæroperation i Ukraine nu er gennemført.

Ifølge Rusland er Ukraines militære potentiale nu reduceret nok til, at man kan rette fokus mod at befri Donbass-regionen i det østlige Ukraine.

Udmeldingen fra Rusland kommer efter de seneste dages efterretninger fra Vesten og Ukraine, der tyder på, at Ruslands invasion er gået i stå. Det skyldes, ifølge flere militæreksperter, blandt andet mangel på mad til soldaterne og brændstof til de militære køretøjer samt kraftig ukrainsk modstand.

Peter Viggo Jacobsen, lektor ved Forsvarsakademiet, siger til TV 2, at den russiske udmelding om at rette fokus mod Donbass tegner et billede af, at Rusland nu vil omgruppere nogle af sine styrker.

- Det betyder ikke, at Rusland nu er ved at trække sig ud af Ukraine. Jeg forventer, at de russiske styrker bliver stående, hvor de allerede står.

Har mistet momentum

Ifølge TV 2s korrespondent Claus Borg Reinholdt, der befinder sig i den ukrainske kystby Odessa, er det tydeligt, at de russiske styrker har mistet det momentum, de trådte ind i krigen med.

- I starten af invasionen var det dem, der rykkede frem, og det har de også gjort i den østlige og sydøstlige del. Også nord for Kyiv har de vundet terræn, men det er, som om at de russiske styrker holder stille, og at det lykkes for det ukrainske forsvar at lave små offensiver og skubbe de russiske styrker væk fra deres positioner, siger han.

Men selvom Rusland møder modstand på slagmarken i Ukraine, så tyder nye efterretninger på, at specialenheder i den russiske republik Dagestan bliver forberedt på at blive sat ind i et angreb mod hovedstaden, Kyiv.

Det siger vicestabschefen for Ukraines landstyrker, Oleksandr Gruzevitsj, ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Udtalelsen kommer, efter at den russiske fremrykning mod Kyiv længe har stået stille.

De seneste par dage er det lykkedes ukrainske styrker at generobre kontrollen med flere stillinger og landsbyer uden for Kyiv.