Putins advarsel: Forrædere vil blive spyttet ud som insekter

Det vil styrke Rusland at få renset ud i landets forrædere, siger Vladimir Putin i opsigtsvækkende udmelding.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, leverede onsdag en usædvanligt kraftig advarsel til russiske statsborgere, der tager Vestens parti.

Det skete på et tv-transmitteret regeringsmøde.

Her sagde Putin desuden, at missionen i Ukraine gĂĄr "helt efter planen".

Putins advarsel til russiske "forrædere" var af usædvanligt hård karakter - også i forhold til tidligere skarpe meldinger fra præsidenten.

- Alle folk, og især det russiske folk, kan altid adskille ægte landsmænd fra afskum og forrædere. De vil spytte dem ud som et lille insekt, der tilfældigvis flyver ind i deres mund, lyder det fra Putin.

Vestens mål er at ødelægge Rusland

Ifølge Putin forsøger Vesten at fremprovokere civile konfrontationer i Rusland og bruge Ukraine som et springbræt til en offensiv mod russerne.

- Der er ét mål - at ødelægge Rusland, siger han på onsdagens møde.

Vesten har ifølge præsidenten planer om at bruge russiske statsborgere som en "femte kolonne". Det er et udtryk om statsborgere, der under en krig vender sig mod sit eget land og kæmper for landets fjende.

- Vesten vil selvfølgelig satse på en femte kolonne - på forrædere. På dem, som tjener penge her, men bor derovre. Ikke geografisk, men i deres hoved. I deres slaveagtige tankegang, siger præsident Putin.

- Jeg er overbevist om, at denne naturlige og nødvendige rensning af samfundet vil styrke vores samfund og solidaritet, lyder det.

Uhyggelige udtalelser

Flere Rusland-kendere kalder Putins seneste udtalelser for uhyggelige.

- PĂĄ en meget orwellsk mĂĄde har han delt statsborgere op i rene og urene, siger Andrej Kolesnikov, en politisk analytiker med base i Moskva.

Udtrykket orwellsk kommer fra den engelske forfatter George Orwell.

Det bruges typisk om et yderst kontrollerende og overvågende samfund, der blandt andet slår hårdt ned på forræderi.