Rusland invaderer Ukraine

Ødelæggelser i to boligområder efter missilangreb over Kyiv

Ifølge Ukraine har de nedskudt flere missiler over hovedstaden. Men det medfører stadig risici for indbyggerne.

Flere personer meldes mandag dræbt i den ukrainske hovedstad, Kyiv, hvor to beboelsesområder er blevet ramt i forbindelse med et missilangreb.

I begge tilfælde forlyder det fra de ukrainske myndigheder, at skaderne er forårsaget af fragmenter fra russiske missiler, som er blevet skudt ned af Kyivs luftforsvar.

Få kilometer fra centrum i Kurenivka-distriktet er en trolleybus blevet totalødelagt, da en taxa er kørt ind i den, og flere bygninger er blevet beskadiget.

Her er én person bekræftet dræbt og seks personer såret, oplyser borgmester Vitalij Klitjko på beskedtjenesten Telegram.

- Det er et langt stykke boligområde, som er blevet beskadiget. Det er et ret stort område, de her fragmenter har spredt sig over, siger TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt, der torsdag har besøgt begge de ramte områder i hovedstaden.

Video viser eksplosion

Et overvågningskamera fangede øjeblikket, da et stort fragment ramte jorden ved trolleybussen og eksploderede:

TV 2 har talt med Jiroslav Nikanjenka, der har boet og arbejdet i området i to år. Han fortæller, han stadig har svært ved at forstå, at byen nu er under angreb.

Samtidig hæfter han sig ved, at ødelæggelserne er sket som følge af nedskudte missiler.

- De siger, at Kyiv er forsvaret, og i princippet fungerer luftforsvaret. Men I ser jo, hvilke følger det kan have. Det hele er bare så forfærdeligt, siger Jiroslav Nikanjenka til TV 2.

Indbyggeren Jiroslav Nikanjenka er forfærdet over angrebene ved hovedstaden Kyiv.

Beboer: Intet tilbage

I Obolonskyj-distriktet i den nordlige del af byen er der sket stor skade på en nietagers beboelsesejendom.

Her er to personer bekræftet dræbt, og tre sårede er blevet bragt til hospitalet, oplyser rådgiver i det ukrainske indenrigsministerium Anton Gerasjtjenko ifølge ukrainske Interfax.

TV 2 har talt med beboeren Viktor, der er forfærdet over ødelæggelserne.

- Hvad er der sket? Se min lejlighed på første etage. Det hele er i stumper og stykker. Der er intet tilbage, siger han.

Viktor fortæller om ødelæggelser på den ejendom, hvor han bor, og som er blevet totalødelagt.

Han fortæller, at ingen i hans egen familie er kommet til skade, men at han har set et lig blive båret ud af bygningen.

Redningstjenesten i Kyiv har ifølge Interfax oplyst, at 15 personer blev reddet ud af bygningen i live.

Luftalarmer er blevet hverdag

Det egentlige mål for de nedskudte missiler kendes ikke.

Men bystyret i Kyiv har torsdag rapporteret, at også Antonov-flyvemaskinefabrikken i hovedstaden er blevet bombarderet med granater af de russiske styrker.

Der foregår stadig kampe flere steder i udkanten af den ukrainske hovedstad, som de russiske styrker forsøger at slå ring om.

Både i Kyiv og i andre større ukrainske byer er der dagligt luftalarmer, der advarer om russiske bombardementer.

Men ifølge Rasmus Tantholdt er der i dag nærmest flere mennesker og biler på gaden i hovedstaden, end da krigen brød ud for to en halv uge siden.

- Det er, som om folk på en eller anden måde har vænnet sig til, at lyden af luftalarmer er blevet en del af hverdagen, og risikoen for at blive ramt er trods alt stadig meget lille. Men selvfølgelig vækker det masser af frygt, og frygten består også i, hvis russerne skruer op for beskydningen, siger han.