Krigen i Ukraine

Amerikansk journalist dræbt i Ukraine

En 51-årig amerikansk dokumentarist er blevet skudt og dræbt i en forstad til Kyiv.

En amerikansk journalist er blevet dræbt i et russisk angreb i byen Irpin uden for Kyiv.

Det oplyser The New York Times' vicechefredaktør, Cliff Levy, der er avisens tidligere Moskva-redaktør.

Der er tale om den 51-årige Brent Renaud, som er dokumentarist, oplyser Cliff Levy. Brent Renaud har tidligere arbejdet for The New York Times, men var ikke udsendt for avisen i Ukraine, siger han.

Renaud bar et pressekort med akkreditering fra The New York Times, hvorfor ukrainsk politi i første omgang meldte, at journalisten var udsendt for avisen.

Filmede flygtninge

Hans identitet bekræftes ligeledes af en anden amerikansk journalist, der blev såret under angrebet, som i en video fra et hospital i Kyiv siger, at de blev angrebet, da de filmede ukrainere, som blev evakueret fra Irpin.

Videoen er filmet af en italiensk journalist, der har tilknytning til italienske Internazionale og nyhedsbureauet AP.

- Vi ville filme flygtninge på vej væk fra Irpin, og da vi krydsede en kontrolpost, begyndte nogen at skyde på os. Min ven Brent Renaud blev skudt i halsen, og vi efterlod ham, siger journalisten.

Danske journalister skudt i Ukraine før

En reporter og en fotograf udsendt for Ekstra Bladet blev 26. februar ramt af skud, mens de var på reportage i den østlige del af Ukraine.

De var fanget på et ukrainsk hospital i dagevis efterfølgende, indtil det lykkedes dem at komme ud af landet og til Danmark.

Den ene journalist blev skudt i læggen og i låret, mens den anden blev ramt i kravebenet.

Begge overlevede episoden.