Historisk træskib er fundet 107 år efter ulykke ved Antarktis

Skibet Endurance, der sank ved Antarktis i 1915, er fundet i usædvanligt god stand på bunden af havet.

Et hidtil forsvundet skibsvrag er fundet ved Antarktis, mere end hundrede år efter at det gik til bunds. Det skriver det britiske medie BBC.

Træskibet "Endurance", som den britiske polarforsker sir Ernest Shackleton stod i spidsen for, er fundet på omkring tre kilometers dybde. Det er fundet på bunden af Weddelhavet ved Antarktis.

Det beskrives som i usædvanligt god stand.

En kort video, som BBC har lagt på sin hjemmeside, viser vraget, hvor teksten "Endurance" og en stjerne blandt andet tydeligt fremgår på stævnen.

Skibets ror er tilsyneladende også stor set intakt.

- Uden at overdrive kan jeg sige, at det er det flotteste skibsvrag i træ, som jeg nogensinde har set – med afstand, siger marinearkæologen Mensun Bound, der har været med på ekspeditionen, der fandt skibet.

Tabte kæben

For ham er opdagelsen en stor drøm, der går i opfyldelse, og en kulmination på en næsten 50 år lang karriere. Det skriver BBC.

John Sears, der har ledt missionen ved Antarktis, siger, at besætningen var ved at "tabe kæben", da kameraets linse fangede skibet.

- Opdagelsen af vraget er en fantastisk bedrift, siger John Sears til BBC.

- Vi har med succes fuldendt verdens vanskeligste skibsvragseftersøgning med konstante kampe mod is, snestorme og temperaturer på under 18 minusgrader. Vi har opnået, hvad folk troede var umuligt, siger han.

Endurance var fanget i is på havet, inden det sank til bunds. Sir Ernest Shackleton og hans besætning flygtede til fods og i små både.