Krigen i Ukraine

Russisk generalmajor dræbt i kamp, hævder Ukraine

Torsdag kom det frem, at en anden russisk generalmajor var blevet dræbt i krigen i Ukraine.

Den russiske generalmajor Vitaly Gerasimov er blevet dræbt under kampe med ukrainske styrker uden for storbyen Kharkiv i det østlige Ukraine.

Det skriver det ukrainske forsvarsministerium på Twitter ifølge The Guardian og Kyiv Independent.

Ministeriet har også offentliggjort, hvad det hævder er en samtale mellem russiske officerer, der begræder Gerasimovs død.

En hædret soldat

Ifølge det undersøgende journalistkollektiv Bellingcat har en russisk kilde bekræftet, at Gerasimov er dræbt i Ukraine.

Det ukrainske forsvarsministerium oplyser videre, at en række andre højtstående russiske hærofficerer blev dræbt og såret i kampene ved Kharkiv.

Ifølge ministeriet var Gerasimov en hædret russisk soldat. Ministeriet skriver i pressemeddelelsen, at han deltog i krige både i Tjetjenien og Syrien.

Gerasimov skulle også havet fået en medalje for sin indsats i "tilbageerobringen af Krim", som russerne annekterede fra Ukraine i 2014.

Muligvis anden gang på en uge

Er oplysningerne om generalmajor Gerasimov korrekte, er det anden gang inden for en uge, at de ukrainske tropper får ram på en højtstående russisk militærperson.

Torsdag kom det frem, at en anden russisk generalmajor Andrey Sukhovetsky var blevet dræbt i Ukraine. Oplysningerne er bekræftet af det russiske medie Pravda.

Ifølge magasinet Newsweek var Andrey Sukhovetsky veteran fra russiske operationer i Kaukasus, Georgien og Syrien, der har modtaget en tapperhedsmedalje for sin indsats under den russiske annektering af den ukrainske halvø Krim i 2014.

De nærmere omstændigheder omkring Sukhovetskys død kendes ikke.