Video viser 30 ambulancer på vej mod Ukraine

Danmark har sendt 30 ambulancer afsted mod Ukraine for at hjælpe ofre for Ruslands invasion af Ukraine.

Fredag blev 30 ambulancer sendt afsted fra Danmark med kurs mod Polen.

De skal ende i Ukraine, hvor de skal indgå i lokale beredskaber og hjælpe tilskadekomne i krigen.

Siden Ruslands invasion i Ukraine har der været store ødelæggelser i landet, og flere tusind er blevet sendt på flugt.

Ambulancerne er doneret af Falck og skal være til hjælp i Ukraine og dets nabolande.

Mange havde meldt sig

På få timer skulle de mange ambulancer pakkes, så de var klar til at blive sendt afsted. Klokken 16 fredag var der afgang fra Ringsted.

Sidst på dagen nåede ambulancerne havnen i Gedser. Herfra skulle de sejles videre til Tyskland og derfra videre med kurs til Moldova og Polen.

En række frivillige danske ambulancereddere havde meldt sig til at transportere ambulancerne mod øst. Og der havde været hænder nok at tage af. Falck skulle bruge 60 personer til opgaven, men 500 personer havde meldt sig.

Ambulancerne kørte fra Danmark, og skal nu lande i Lublin i det sydøstlige Polen. Her skal de overdrages til de lokale myndigheder, mens syv af ambulancerne skal transporteres videre til Moldova, hvor de vil indgå i lokale beredskaber.

- Det er en virkelig stor glæde, at vi nu kan sende de 30 biler afsted inden for den næste time, siger Jørgen Mieritz, administrerende direktør i Falck.

Siden Rusland gik ind i Ukraine, har danskerne stået i kø for at sende hjælp til de mange mennesker, der er berørte af krigen.

Kampene internt i Ukraine har vanskeliggjort adgangen til mad og andre varer. Derfor har mange allerede lavet tøjindsamlinger, og flere dansk-ukrainere har tanket bilen og hentet flygtninge med hjem til Danmark.

TV 2 har også fortalt om, hvordan en dansk mand kører sin brandbil fyldt med nødhjælp til den polsk-ukrainske grænse.