Rusland invaderer Ukraine

Skole i Nordukraine ramt af russisk raket

Angrebet vidner om, at russerne har intensiveret deres angreb i Ukraines storbyer.

En skole i Zjytomyr i det nordlige Ukraine blev fredag ​​morgen ramt af en russisk raket. Det siger den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskij.

Billeder fra stedet viser betydelige skader og delvist kollaps af bygningen.

I en videoerklæring bekræfter Zjytomyrs borgmester, Sergei Sukhomlin, også angrebet og siger, at de russiske angribere "ikke lader sig stoppe".

- Det her er en skole - eller snarere det var en skole - i den ukrainske by Zjytomyr, siger han.

Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne.

Billeder fra stedet viser, hvordan et raketangreb fra russisk side delvist har ødelagt en skole i en nordukrainsk by. Video: Louise Bolvig Hansen

Angreb i storbyer

Tidligere på ugen var Zjytomyr også udsat for luftangreb, hvor fire blev dræbt, da et missil ramte et boligområde onsdag.

Mandag affyrede russiske tropper et krydsermissil ind i rådhusbygningen i Ukraines næststørste by, Kharkiv, mens et andet missilangreb satte flere bygninger i brand centralt i byen.

Angrebene vidner om, at russerne har intensiveret sine angreb i storbyer som en del af en mere brutal taktik, der retter sig direkte mod civilbefolkningen.

Det siger Oleg Synegubov, der er guvernør i Ukraines næststørste by, Kharkiv, ifølge Reuters.

- Russiske styrker affyrede artilleri mod boligområder i Kharkiv, hvor der hverken var ukrainske hærstillinger eller strategisk infrastruktur, lød det mandag efter angrebene på millionbyen.

Tabstal

Under russernes invasion i Ukraine er bygninger som kirker, katedraler, skoler, hospitaler, børnehaver, museer og civile transportfaciliteter blevet ødelagt i byerne Kyiv og Kharkiv.

Det fremgår af en erklæring fra det ukrainske ministerium for kultur og informationspolitik.

Den ukrainske beredskabstjeneste har optalt over 2.000 civile, der har mistet livet efter den russiske invasion. Tallet er dog ikke ikke bekræftet fra anden side.

De russiske myndigheder vurderer, at de har dræbt 2.870 ukrainske soldater og "nationalister". Ifølge de russiske vurderinger har de desuden såret cirka 3.700. Tallet omfatter ikke de civile tab, og kan heller ikke bekræftes.