Billeder viser sønderbombet by i Ukraine

Der er meldinger om angreb på flere ukrainske storbyer – heriblandt landets andenstørste by, Kharkiv.

Rusland har onsdag intensiveret angrebene pĂĄ nabolandet Ukraine.

Der er meldinger om angreb på flere ukrainske storbyer – heriblandt landets andenstørste by, Kharkiv, og tæt på hovedstaden Kyiv.

Flere medier herunder Nexta og Skynews rapporterer, at byen Borodyanka 60 kilometer nordvest for Kyiv har været udsat for hårde bombeangreb.

Den ukrainske regering har endnu ikke meddelt, om byen er erobret af russiske styrker.

Storby er tæt på at falde

Ifølge de ukrainske myndigheder er det især de tre større byer Kharkiv, Mariupol og Kherson, der har været under angreb onsdag. Det fortæller Petter Ettrup, udlandsredaktør på TV 2.

- Russerne siger, de har kontrollen i Kherson nu. Det er noget, ukrainerne bestrider, for de siger, at der stadig er kampe i byen.

- Det, vi i hvert fald kan se pĂĄ billeder pĂĄ sociale medier fra Kherson, er, at der er russiske fodfolk i gaderne, men ogsĂĄ tungere russisk maskineri, lyder det fra Petter Ettrup.

En video optaget på mobiltelefon fra den centrale plads i Kherson herunder viser, hvordan en lokal borger demonstrerer med ukrainsk flag mod en række af de russiske kampvogne.

RĂĄdhus ramt i Kharkiv

I millionbyen Kharkiv har russiske tropper affyret et krydsermissil ind i rådhusbygningen. Det siger regionens viceguvernør Romen Semenukha ifølge nyhedsbureauet Reuters og mediet Kyivpost.

Derudover stĂĄr flere bygninger i brand efter missilangreb centralt i byen, oplyser Ukraines forsvarsministerium.

BĂĄde en politistation og en bygning, der huser et regionskontor for det Ukrainske indenrigsministerium er blevet ramt.

Derudover har russiske faldskærmstropper natten til onsdag indledt et angreb på et militærhospital i byen.

De lokale myndigheder oplyser, at mindst 21 er blevet dræbt og 100 såret i bombardementer det seneste døgn.

Ifølge de ukrainske myndigheder er det især de tre større byer Kharkiv, Mariupol og Kherson, der har været under angreb onsdag. Det fortæller Petter Ettrup, udlandsredaktør på TV 2.