Rusland invaderer Ukraine

Rusland har indledt et voldsomt angreb på Kharkiv, siger Ukraine

Tidligere på dagen ramte russiske missiler en regionsbygning i Ukraines andenstørste by. Også hovedstaden Kiev er blevet angrebet tirsdag.

Tirsdag aften deler Ukraines viceudenrigsminister, Emine Dzheppar, en video på Twitter, som ifølge hende viser et voldsomt angreb på Ukraines andenstørste by, Kharkiv.

Videoen viser umiddelbart en række højlydte eksplosioner i millionbyen.

- Russerne bomber Kharkiv i Ukraine nu. Rusland må stoppes og straffes, skriver ministeren i en kommentar til videoen.

Det har ikke været muligt at bekræfte ægtheden af videoen, men på sociale medier deles der flere videoer af voldsomme eksplosioner, der efter sigende også skulle stamme fra Kharkiv.

Sent tirsdag aften skriver CNN med flere videoer som kilde, at et angreb har ramt en boligblok tæt på et hospital.

I en af videoerne kan man se, at det brænder fra en tydeligt beskadiget boligblok, der ligger lige over for et hospital.

CNN skriver, at man via geo-lokation har fået bekræftet, at videoerne stammer fra området i Kharkiv.

Regionsbygning ramt af missiler

Tidligere på dagen blev en bygning, der tilhører de regionale myndigheder i Kharkiv, ramt af russiske missiler.

Oleh Sinehubov, som er den øverste embedsmand i Kharkiv-regionen, siger ifølge nyhedsbureauet AP, at beboelsesbygninger i nærheden også blev ramt af missilerne.

- Den slags angreb er folkedrab mod den ukrainske befolkning, en krigsforbrydelse mod den civile befolkning, siger Oleh Sinehubov.

Det ukrainske kommunikationsministerium skriver på Twitter, at angrebet er et bevis på, at "Putin er den ultimative ondskab".

Udenrigsminister Dmytro Kuleba kalder angrebet "barbarisk".

- Putin er ikke i stand til at knække Ukraine. Han begår krigsforbrydelser af rent raseri, skriver udenrigsministeren på sociale medier.

Videoen herunder fra Twitter skulle vise regionskontoret efter angrebet.

Fem dræbt i angreb på Kiev

Også landets hovedstad, Kiev, er tirsdag blevet ramt af russiske missiler.

En række videoer på sociale medier viser et angreb på et 385 meter højt tv-tårn i Kiev. Ifølge vidner blev tårnet ramt af to eksplosioner.

Det ukrainske nyhedsbureau Interfax skriver, at fem mennesker er blevet dræbt og yderligere fem såret i angrebet på tv-tårnet.

Angrebet kom, efter at det russiske forsvarsministerium havde varslet angreb mod specifikke mål i Kiev. Her var meldingen, at man specifikt vil gå efter at ramme dele af den ukrainske sikkerhedstjeneste, samt en efterretningsenhed i millionbyen.

Samtidig opfordrede det russiske forsvarsministerium folk, der bor nær stederne, til at søge væk.

Rusland har ikke kommenteret nogle af de tre angreb.