Video viser udbrændte russiske køretøjer på stribe - det er det, vi har ventet på, siger ekspert

Der er stort set ikke kommet videoer ud af ukrainske tab. Men man må ikke lade sig forblænde, advarer korrespondent.

Det har været begrænset, hvad der gennem de seneste dage er kommet frem af verificerbare billeder af kampene i Ukraine.

Men søndag giver en video, som blandt andre CNN har analyseret og bragt, nyt syn for sagen.

Her ser man nemlig en lang række pansrede, russiske køretøjer, der er skudt i stykker som resultatet af de seneste dages russiske angreb på Hostomel Lufthavn i udkanten af Kiev.

Ifølge Kristian Lindhart, der er militærforsker på Forsvarsakademiet, viser videoen, at de ukrainske styrker både har evnen og viljen til at forsvare deres byer.

- Jeg kan sige, at ukrainerne dermed beviser, at de kan gennemføre en organiseret forsvarskamp i bebyggede områder. Og det er det, vi har ventet på, siger han til TV 2.

Modstand overrasker formentlig russerne

Søndag har været endnu en dag med russiske angreb i Ukraine.

Men ifølge TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt, som lige nu befinder sig i Kiev, er de ukrainske tropper lykkedes med at slå dem tilbage flere strategisk vigtige steder.

- Det er noget, som overrasker en hel del, ikke mindst blandt russerne formentlig. Noget kunne tyde på, at det her ikke bliver lige så let for russerne, som de måske havde forventet, siger han.

Ifølge Kristian Lindhart tyder videoen på, at ukrainerne blandt andet lykkes med effektive bagholdsangreb.

Det er dog uvist, om menneskeliv er gået tabt i forbindelse med kamphandlingerne.

- Man skal passe på med at lade sig forblænde

Selvom ægtheden ofte ikke har kunne bekræftes, har der gennem de seneste dage floreret flere videoer af ødelagte russiske køretøjer og forkullede lig på sociale medier.

Til gengæld er der stort set ingen billeder af ukrainske tab. Men ifølge Rasmus Tantholdt betyder det ikke, at de ukrainske tropper vinder alle slag.

- Der tror jeg, man skal passe rigtig meget på med at lade sig forblænde. For sagen er, at de russiske soldater ikke må eller vil lægge billeder på sociale medier af det, de ødelægger, fortæller han.

Alligevel er det ifølge korrespondenten noget, som opildner ukrainerne.

Og siden torsdag har mange fulgt den ukrainske regerings opfodring til at få udleveret et våben, masseproducere molotovcocktails og tage kampen op.

- Man kan virkelig mærke i befolkningen, at efter chokket over, at invasionen kom, er der nu kommet en stemning af, at de vil gøre noget, siger Rasmus Tantholdt.