Ukraine opretter international legion, siger præsident

Volodymyr Zelenskij opfordrer udenlandske statsborgere til at kæmpe for Ukraine.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskij, har søndag morgen sendt en opfordring til alle udenlandske statsborgere om at komme til Ukraine og kæmpe sammen med ukrainske styrker.

Det fremgår af en udtalelse fra præsidentens konto på Twitter.

Ifølge Reuters opretter Ukraine en ”international” legion for udenlandske frivillige, der ønsker at kæmpe på Ukraines side mod de russiske invasionsstyrker.

- Det her vil være det afgørende bevis for jeres støtte til vores land, siger Volodymyr Zelenskij ifølge Reuters.

- Sammen nedkæmpede vi Hitler

Udenrigsminister Dmytro Kuleba bekræfter på Twitter, at udlændinge, der vil kæmpe for Ukraine, er velkomne til at tilslutte sig Legionen for Territorial Forsvar af Ukraine.

- Sammen nedkæmpede vi Hitler, og vi vil også nedkæmpe Putin, skriver han.

Samtidig er russiske styrker ifølge ukrainske myndigheder søndag morgen brudt igennem forsvarslinjen i Ukraines næststørste by, Kharkiv, og der meldes om gadekampe i byen.

Rusland invaderede Ukraine natten til torsdag. Siden har Ukraines myndigheder opfordret civile til at tilslutte sig hæren og uddelt våben til alle, der har meldt sig klar til at kæmpe.

Vil ikke forhandle i Hviderusland

Søndag siger den russiske regering, at den har sendt en delegation til Hviderusland med henblik på at forhandle med Ukraine. Rusland har dog endnu ikke givet udtryk for at ville slække på sine krav om, at Ukraine skal afmilitariseres og erklære sig neutralt.

Den ukrainske præsident siger i en videotale søndag morgen, at Ukraine fortsat er åbne for forhandlinger, men ikke i Hviderusland, eftersom at Rusland bruger landet til at angribe Ukraine.

Så sent som søndag morgen melder det ukrainske militær, at det har nedskudt et krydsermissil, der var affyret af et russisk bombefly fra hviderussisk territorium.