Rusland invaderer Ukraine

Få overblik over Ruslands invasion af Ukraine

---MÅ IKKE SLETTES---

Visuel Storytelling (mailto:redaktioneludvikling@tv2.dk)

Her får du løbende et overblik over de russiske styrkers fremrykning i Ukraine, seneste flygtningetal og en historisk tidslinje. Situationen udvikler sig time for time, og derfor vil artiklen også blive opdateret.

14. august

Zelenskyj: Ukraine har ødelagt endnu en bro til Kherson

Overblik over invasionen 14. august.
Overblik over invasionen 14. august. Foto: TV 2 Grafik

Enerhodar: Ukraine vil gøre hver eneste soldat, der skyder mod atomkraftværket Zaporizjzja i den ukrainske by Enerhodar, til et “særligt mål”. Det siger Volodymyr Zelenskyj lørdag. Siden marts har værket, der er Europas største, været under russisk besættelse. Russiske soldater omsværmer hele atomkraftværket, og Ukraine har anklaget Rusland for at have omdanne hele området til en militærbase.

Kherson: Ukraine har ødelagt en bro ved dæmningen Nova Kakhovka ved byen Kherson, der er besat af russiske tropper. Dermed er ukrainerne tættere på at afskære Kherson og isolere de russiske tropper i byen. Operationen kommer uger efter, at Ukraine intensiverede kampen for at tilbageerobre Kherson, hvor en anden central bro ligeledes blev ødelagt.

Melitopol: En eksplosion er hørt i udkanten af byen Melitopol i det sydlige Ukraine. Det har byens borgmester, Ivan Fedorov, skrevet på Telegram. Byen har været under russisk kontrol siden marts.

Invasionen dag for dag

Sådan fordeler de ukrainske flygtninge sig i Europa

Af Benjamin Bisgaard Krogh, Camilla Carlson, Said Nuh, Lasse Kalhauge, Visuel Storytelling

Kilde til grafiske kort: New York Times.