- Vi er stærke, vi er klar til alt. Vi vil vinde, siger Ukraines præsident

Der er indført militær undtagelsestilstand i hele landet, oplyser Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, siger natten til torsdag, at Rusland har udført en række missilangreb mod militære faciliteter og grænseposter i Ukraine.

- Vi er stærke, vi er klar til alt. Vi vil vinde, siger Zelenskij ifølge Reuters.

Præsidenten siger videre, at der er hørt eksplosioner i mange ukrainske byer og beder borgerne om at blive hjemme så vidt muligt.

Der er nu indført militær undtagelsestilstand i hele landet, oplyser Zelenskij.

Ukraines præsident har natten til torsdag talt i telefon med den amerikanske præsident, Joe Biden.

USA og dets støtter vil indføre strenge sanktioner mod Rusland, melder Biden efter samtalen med Zelenskij.

Biden fordømmer angreb

Biden har fordømt Ruslands "uprovokerede og uretmæssige angreb på Ukraine".

- Præsident Putin har valgt en overlagt krig, som vil medføre katastrofale tab af liv og menneskelige lidelser. Rusland er ene og alene ansvarlig for den død og ødelæggelse, som angrebet vil medføre, siger Biden i en udtalelse på Det Hvide Hus' hjemmeside.

Joe Biden siger videre, at USA og dets allierede vil møde Rusland på samlet og afgørende vis.

NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg, har også reageret på den militære operation i Ukraine. Han udtaler ifølge Reuters, at NATO-allierede nu vil mødes for at adressere det, han kalder Ruslands fornyede aggression.

- Jeg fordømmer på det kraftigste Ruslands hensynsløse angreb på Ukraine, der sætter utallige civile liv i fare. Vi står sammen med Ukraines befolkning i denne forfærdelige tid. NATO vil gøre alt for at beskytte og forsvare alle allierede, siger Stoltenberg.

"Krig i fuld skala"

Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, siger ifølge Reuters, at Rusland har indledt en "krig i fuld skala" mod Ukraine.

Han tilføjer, at "fredelige ukrainske byer er under angreb", og at Ukraine har i sinde "at forsvare sig selv og vinde".

- Verden kan og skal stoppe Putin. Der skal handles nu, siger Kuleba videre.

Missilangreb på militære faciliteter

Natten til torsdag er der meldinger om missilangreb på militære faciliteter i hovedstaden Kiev og byen Kharkiv. Det oplyser det ukrainske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En korrespondent for CNN har modtaget nedenstående billede fra det ukrainske præsidentkontor i Kiev, skriver hans kollega Michael Holmes på Twitter.

Det har ikke været muligt for TV 2 at verificere billedet.

Derudover har prorussiske separatiststyrker iværksat massive angreb på ukrainske styrker i Østukraine. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax ifølge Reuters.