Russiske helikoptere angriber nær Kiev

Billeder fra den ukrainske hovedstad viser angreb på lufthavn. Ukraine bekræfter, at russerne har kontrol med den militære lufthavn.

Videoer, der er optaget fra den ukrainske hovedstad Kiev, viser russiske kamphelikoptere på vej hen over byen for at angribe den militære Antonov Luftbase i Gostomel, omkring 15 kilometer fra Kiev.

Optagelserne er frigivet af det ukrainske indenrigsministerium og distribueret af blandt andre nyhedsbureauet AP.

Andre optagelser viser helikopternes rute ind over hovedstaden fra en anden vinkel. Her kan man se røgsøjler stige op over området.

En af den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskijs rådgivere siger til nyhedsbureauet Reuters, at der nu er russiske soldater omkring lufthavnen. Ifølge rådgiveren har de russiske tropper erobret kontrollen med luftbasen, så den ikke længere er på ukrainske hænder.

Kamp om lufthavn

Udtalelserne fra den ukrainske regeringskilde bekræfter, hvad den amerikanske tv-station CNN tidligere på dagen rapporterede fra Antonov luftbasen.

CNN's korrespondent Mathew Chance fortalte, at de russiske soldater blev fløjet ind til lufthavnsområdet tidligere i dag.

I løbet af dagen havde ukrainske soldater forsøgt at generobre den, men var blevet slået tilbage.

Som illustration af den forvirring, der stadig hersker om situationen, fortalte Mathew Chance, at han sammen med sin fotograf havde opsøgt soldaterne i den tro, at det var ukrainske regeringssoldater.

Først da han fandt ud af, at de alle sammen talte russisk, gik det op for ham, at det var russiske styrker, der kontrollerede lufthavnen.

Rusland hævder at have ødelagt 83 militære mål i Ukraine i løbet af torsdagen.