Krigen i Ukraine

Folk flygter ud af Kiev efter eksplosioner

Flere internationale medier rapporterer om eksplosioner i Ukraine - herunder hovedstaden Kiev, hvor TV 2s korrespondent, Divya Das, befinder sig.

Rusland har natten til torsdag angrebet Ukraine.

I en tale til nationen siger den russiske præsident, Vladimir Putin, at angrebet på Ukraine er selvforsvar og tilføjer, at man ikke vil tolerere trusler fra Ukraine.

Flere internationale medier rapporterer om eksplosioner i Ukraine - herunder hovedstaden Kiev, hvor TV 2s korrespondent Divya Das befinder sig.

Hun fortæller, at der morgenen igennem har været luftalarmer over Kiev, og at folk flygter ud af hovedstaden.

- Ringvejen rundt om Kiev er fuldstændig pakket med biler. Vi overhørte en person fra vores hotel i en meget hektisk telefonsamtale som sagde, at alle lige nu forsøger at forlade Kiev, fortæller Divya Das.

Luftrummet er lukket

Hun fortæller videre, at hun her til morgen mødte to tyske forretningsrejsende, som var taget ud i lufthavnen for at komme ud af landet, men de fik at vide, at deres fly var aflyst.

Natten til torsdag lukkede Ukraine sit luftrum delvist for civile fly på grund af en potentiel fare for civil luftfart. Luftrummet vil forblive delvist lukket frem til midnat natten til fredag. Meddelelsen kom i kølvandet på advarsler om risiko for nedskydning i luftrummet.

Det europæiske agentur for luftsikkerhed, EASA, har advaret luftfartsselskaber mod at nærme sig Ukrainsk luftrum og opfordrer til at udvise ”ekstrem forsigtighed” indenfor 185 kilometer af den ukrainsk-hviderussiske grænse og den ukrainsk-russiske grænse.

Billeder fra Kievs metrostationer viser desuden, at indbyggerne har travlt med at komme ud af hovedstaden.

Eksplosioner i Kiev

Divya Das fortæller videre, at hun tidligt torsdag morgen hørte to eksplosioner, der lød som blød torden.

- Det ene lød som om det kom langt væk fra, og det andet lød som om, at det var lidt tættere på. Da det, der var lidt tættere på, lød, var der nogle af dem, som var på pladsen, der fik lidt travlt med ikke bare at gå og spadsere - de satte i løb.

Ifølge det ukrainske indenrigsministerium er militære faciliteter i hovedstaden Kiev og byen Kharkiv blevet udsat for missilangreb. Det oplyser ministeriet ifølge nyhedsbureauet Reuters til det ukrainske medie Ukrainska Pravda.

Kievs borgmester opfordrer ifølge Reuters byens indbyggere til at blive hjemme.