Trump kan bruge nyt medie til valgkamp, siger medierådgiver

If√łlge en r√•dgiver i sociale medier kan Trumps nye app, Truth Social, hj√¶lpe mobilisering ved en valgkamp.

Trump har mandag lanceret et nyt socialt medie på amerikansk jord.

Truth Social, hedder det. Og dets potentielle gennemslagskraft skal ikke undervurderes, mener Benjamin Rud Elberth, som rådgiver i politisk kommunikation på digitale og sociale medier.

- Jeg kan sagtens se, at det kan blive stort. Det kan blive en kæmpe gamechanger og den mobilisering, han skal bruge til sin næste valgkamp.

- Donald Trump kan få meget ud af det. Han kan mobilisere sine vælgere, og han kan få medierne til at skrive om ham, siger han.

Som Trump selv har beskrevet det, skal den nye app v√¶re et alternativ til Facebook, Twitter og YouTube, der alle udelukkede ham for en periode som f√łlge af storml√łbet p√• den amerikanske kongresbygning 6. januar 2021.

Den mest downloadede app i USA

Dengang, Donald Trump kunne ytre sig på medierne, blev han flittigt citeret af nyhedsmedier verden over.

Og det vil han ogs√• blive p√• Truth Social. Det mener Benjamin Rud Elberth, som g√¶tter p√•, at danske nyhedsjournalister allerede har fors√łgt at tilg√• appen.

- Medierne skal nok opfylde deres rolle. De skal nok downloade appen og citere Trump. Det bliver ikke et flop. Han har n√¶sten halvdelen af USA's befolkning, som vil f√łlge med i, hvad han skriver.

Mandag eftermiddag er Truth Social den mest downloadede gratis app hos App Store i USA.

Det nye medie ligner til forveksling Twitter. Men modsat på Twitter skal brugerne have mulighed for uden filter at ytre deres politiske holdninger.

Et sted for sympatis√łrer

Det kan midlertidigt også være det, der kan give et problem for den tidligere præsident, påpeger Benjamin Rud Elberth.

- Hvis Apple bliver konfronteret med, at der bliver skrevet ting p√• Truth Social, som de kan blive stillet til ansvar for, er de n√łdt til at g√łre noget.

- Trump er afhængig af en infrastruktur. Men han kommer til at have meget vide rammer for, hvad folk må skrive, siger han.

If√łlge medier√•dgiveren skal man ikke forvente den store gennemslagskraft for mediet i Danmark.

- Man skal v√¶re amerikaner for at synes, det her er fedt. Det er et sted for Trumps sympatis√łrer.