Nye belgiske pas hylder tegneserieikoner

Motiver fra Smølferne, Lucky Luke og Tintin kommer for fremtiden til at pryde belgiske pas.

Fra mandag 7. februar vil pas, der udstedes i Belgien adskille sig markant fra resten af verden.

Det skriver CNN.

De nye belgiske pas kommer til at indeholde en hyldest til landets tegneseriehelte og -heltinder fra blandt andre Smølferne, Lucky Luke og Tintin.

Så når belgierne fremover bladrer gennem deres pas, vil der være motiver i form af vandmærker fra nationens mest kendte tegneserier.

I en pressemeddelelse udtaler den belgiske udenrigsminister Sophie Wilmés, at de nye pas "vil være genkendelige takket være det originale design, der hylder en af landets kulturelle juveler: tegneseriernes helte og heltinder".

Blandt de mest sikre pas i verden

Det nye belgiske pas bliver ifølge landets udenrigsminister blandt de mest sikre i verden, samtidig med at kvaliteten hæves.

Det er netop grundet omfattende forsøg på forfalskning, at de belgiske myndigheder konstant arbejder på at forbedre ID-dokumenternes sikkerhed.

- Introduktionen af det nye pas er samtidig en mulighed for at fremhæve tegneserien som kunstform, der er et centralt element af vores kulturliv og vores internationale indflydelse, siger hun.

Slutteligt sender hun en stor tak til publicisterne og rettighedshaverne bag tegneserierne, der har gjort projektet muligt, uden at prisen på et nyt pas hæves.

Stor tegneserienation

Belgien har leveret en række væsentlige bidrag til tegneseriekunsten gennem tiderne.

Blandt de mest ikoniske er den kendte belgiske tegneserie Tintin, der er tegnet af Hergé (Georges Remi).

En anden belgisk tegner, der har opnået verdensomspændende succes, er Aldus Maurice de Bevère (bedre kendt som Morris, red.). Han er manden bag den verdenskendte tegneserie Lucky Luke.

Foruden ovennævnte udspringer blandt andre Smølferne, Asterix og Obelix samt Splint og Co. af den belgiske tegneserieskat.

Fælles for de udvalgte illustrationer i de nye belgiske pas er, at de alle afbilleder historier, der havde tematikken "rejser".