Et "destruktivt skridt" at sende soldater til Østeuropa, siger Rusland
USA vil sende 3000 soldater til østeuropæiske lande, der grænser op til Ukraine. Det falder ikke i god jord hos russerne.
Det er et "destruktivt skridt", at USA vil sende 3000 soldater til østeuropæiske lande, der grænser op til Ukraine.
Det siger Ruslands viceudenrigsminister, Alexander Grushko, ifølge nyhedsbureauet AFP.
Onsdag eftermiddag meddelte det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, at USA vil sende 2000 soldater til Polen og Tyskland. Omkring 1000 soldater, der allerede befinder sig Tyskland, vil blive rykket til Rumænien.
Rumænien og Polen grænser op til Ukraine.
En tragisk fejltagelse
På et telefonmøde onsdag aften diskuterede Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, krisen ved Ukraines grænse.
Her udtrykte Putin sin utilfredshed med, at NATO ikke vil diskutere "de russiske bekymringer", skriver The Guardian.
Rusland har fremsat i alt 17 krav til USA og NATO, som man ønsker opfyldt, hvis den højspændte situation omkring Ukraine skal afvæbnes.
Den britiske premierminister benyttede samtalen med Putin til at gentage, at ”enhver indtrængen i Ukraine vil være en tragisk fejltagelse”.
Samtidig opfordrede Boris Johnson til at finde en diplomatisk løsning, der både respekterer Ukraines territoriale integritet og Ruslands ret til at forsvare sig.
Ifølge AFP gav de to statsledere udtryk for, at der er vigtigt at finde en fredelig løsning på konflikten om Ukraine.
Putins stikpille til Johnson
Samtalen mellem de to statsledere skete samme dag, som Ruslands FN-viceambassadør Dmitri Poljanskij langede kraftigt ud efter Storbritannien.
- Der er altid plads til diplomati, men ærlig talt stoler vi ikke på britisk diplomati. Jeg synes, at britisk diplomati over de seneste år har vist sig at være fuldstændig værdiløst, siger Poljanskij til Sky News.
Også præsident Putin sendte en stikpille til Boris Johnson inden telefonsamtalen, da han tidligere onsdag udtalte, at han var klar til at forhandle med hvem som helst - selv "de komplet forvirrede".
Boris Johnson besøgte tirsdag Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskij, med beskeden om, at Storbritannien har forberedt en række sanktioner, der vil træde i kraft, hvis Rusland fortsætter aggressionen over for Ukraine.
- Vi er ved at klargøre en sanktionspakke samt andre tiltag, der aktiveres det øjeblik, den første russiske støvletå bevæger sig længere ind på ukrainsk territorie, lød det fra Boris Johnson.
Rusland afviser angrebsplaner
Rusland har de seneste måneder mobiliseret flere end 100.000 soldater tæt på den ukrainske grænse, hvilket har skabt frygt i Vesten for en invasion.
Flere vestlige lande har meldt ud, at de vil sende tropper til NATO-områdets østlige grænse for at støtte Ukraine.
Også Danmark er klar til at støtte - dog ikke med soldater, men med våben og andet militært udstyr, lød det mandag fra statsminister Mette Frederiksen (S).
Rusland selv afviser, at landet har til hensigt at invadere Ukraine.