Coronavirus

Neil Young sætter foden ned: - Spotify spreder misinformation om vaccinerne

Udover musikeren har også 270 læger, videnskabsfolk og undervisere kritiseret Spotify for at have misinformation om coronavacciner på sin platform.

Den canadiske musiker Neil Young sætter foden ned.

Nu skal det være slut med, at musiktjenesten Spotify lægger platform til spredning af misinformation. Hvis ikke, så kapper han båndet til den, lyder det fra Neil Young, der blandt andet er kendt for hittet 'Heart of Gold' fra 1972.

I et åbent brev som siden er blevet fjernet udtrykte Neil Young ifølge onlinemagasinet Rolling Stone frustration over, at Spotify tillader vaccineskeptikeren Joe Rogan at have en podcast på tjenesten.

- Jeg vil have min musik fjernet fra deres platform. De kan have Rogan eller Young. Ikke begge, skrev musikeren i brevet, som blev udgivet på hans hjemmeside.

Spotify har købt særlige rettigheder

På Spotify er den amerikanske podcastværts program, 'The Joe Rogan Experience', i øjeblikket den mest populære podcast i en række engelsktalende lande heriblandt i USA, Canada og Storbritannien.

I podcasten, der har kørt siden 2009, kaster Rogan sig ud i både politiske og samfundsmæssige debatter med alt fra kendte til kontroversielle personer. Tidligere gæster har været forretningsmanden Elon Musk, komikeren Kevin Hart og endda radioværten Alex Jones, som er en kendt konspirationsteoretiker.

Rogan underskrev i 2020 en aftale med Spotify, hvor han gav tjenesten særlige rettigheder til hans program. Det tjente han 100 millioner dollars på svarende til 660 millioner kroner, skriver BBC.

Og det falder ikke i god smag hos Young.

- Spotify spreder misinformation om vaccinerne, hvilket potentielt kan forårsage dødsfald blandt dem, som tror på det, lyder det fra musikeren.

Samtidig mener han, at Spotify har et ansvar for at forhindre spredningen af usandheder på platformen også selvom virksomheden ikke har en misinformationspolitik.

Et bestemt afsnit vækker vrede

Tidligere på måneden blev der skrevet et andet åbent brev til Spotify. Her var det 270 læger, videnskabsfolk og undervisere, som kritiserede musiktjenesten for præcis det samme som Young, skriver The Guardian.

De anklager Rogan for at have "en bekymrende historie med at broadcaste falske oplysninger især vedrørende coronapandemien." Afsenderne beder derfor Spotify om at "etablere en klar og offentlig politik, som kan moderere misinformation på platformen."

I brevet rejses der især kritik af en særlig episode af 'The Joe Rogan Experience' fra december. Her er virologen Robert Malone inviteret som gæst. Han var med til at udvikle teknologien bag mRNA-vaccinerne, men siden er han blevet beskyldt for at sprede falske informationer om vaccinerne.

- Malone har brugt 'The Joe Rogan Experience' til at promovere flere grundløse påstande inklusivt usandheder om coronavaccinerne og en ubegrundet teori om, at samfundets ledere har "hypnotiseret" befolkningen. Mange af disse påstande er allerede blevet miskrediteret, står der i brevet.

Spotify har endnu ikke svaret på beskyldningerne fra hverken Neil Young eller de 270 læger, videnskabsfolk og undervisere, oplyser både The Guardian og BBC.