Udland

En dræbt og flere såret i skyderi på tysk universitet

Gerningsmanden meldes dræbt, men motivet for angrebet er endnu ukendt.

En mand åbnede mandag middag ild under en forelæsning i et auditorium på universitetet i den tyske by Heidelberg.

Fire personer blev såret, hvoraf en senere afgik ved døden. Det oplyser de tyske myndigheder på et pressemøde mandag aften.

Angrebet blev udført af en enkelt gerningsmand, som omkring klokken 12.30 kom ind i forelæsningssalen og skød med et gevær.

Herefter flygtede han udenfor og tog sit eget liv, inden politiet nåede frem.

Der er tale om en 18-årig tysk mand, der havde købt våbnet i udlandet.

Politiet fortæller, at manden havde mere ammunition i en medbragt rygsæk, og at det er uvist, hvorfor han stoppede med at skyde.

Motivet for angrebet er endnu ukendt.

Studerende i chok

Der blev udkommanderet et stort opbud af politi til universitetsområdet, men midt på eftermiddagen erklærede politiet faren for ovre.

I forbindelse med skyderiet udsendte universitet en mail til de studerende, hvor de blev bedt om ikke at tage ud til universitetet mandag eftermiddag, skriver Südwestrundfunk.

- Vi er utroligt chokerede. Det er en katastrofe, der overgår alt tænkeligt mellem forelæsninger, eksamener og universitetslivet, siger Peter Abelmann, formand for de studerende, til Bild.

Hele vejen op gennem det politiske system er mandagens angreb blevet mødt med chok og sorg.

- Det knuser mit hjerte at høre sådanne nyheder, siger kansler Olaf Scholz, der udtrykker sin medfølelse med de pårørende, ofrene og de studerende på Heidelberg-universitetet.