Udland

Rockstjernen Meat Loaf er død

Manden bag 'Bat Out of Hell', Meat Loaf, er død i en alder af 74 år.

Den feterede rocksanger Meat Loaf med det borgerlige navn Michael Lee Aday er død i en alder af 74.

Det oplyser den nu afdøde sangers agent, Michael Greene, til det amerikanske medie Deadline, og det bekræftes på den nu afdøde sangers Facebook-side.

I en officiel udtalelse på Meat Loafs Facebook-side står der:

- Vi ved, hvor meget han betød for så mange af jer, og vi sætter virkelig pris på al den kærlighed og støtte, mens vi går gennem denne tid med sorgen over at miste en så inspirerende kunstner og smuk mand. Vi takker jer for forståelsen for vores behov for privatliv på nuværende tidspunkt. Fra hans hjerte til jeres sjæle... stop aldrig med at rocke!

En af de mest sælgende nogensinde

Michael Lee Aday, født Marvin Lee Aday, blev født 27. september 1947 i Dallas, Texas.

Det helt store gennembrud kom med album nummer to, Bat Out of Hell, der blev en gigantisk succes og solgte mere end 43 millioner eksemplarer, hvilket gør det til et af de bedst sælgende nogensinde.

I sin karriere optrådte han på rollelisterne i adskillige film. Filmsiden IMDB krediterer ham som skuespiller i 108 produktioner, der blandt andre tæller 1999s kæmpehit 'Fight Club', og 1975s stjernespækkede 'Rocky Horror Picture Show'.

Hans kraftfulde sangstemme skaffede ham i 1993 en Grammy for bedste rockvokal med nummeret 'I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)'.

En væsentlig del af den pludselige succes, tilskrev Meat Loaf i et interview med Rolling Stone Magazine i april 2021 den afdøde komiker John Belushi.

Belushi hjalp Meat Loaf med at lande en optræden i det populære tv-show 'Saturday Night Live' i 1978.

Han huskede at gå fra at sælge "ingen album" til at gå "fem gange platin" - hvilket inden for musikken er en certificering for salgstal. I USAs opgørelse vil fem gange platin betyde fem millioner solgte enheder.