Coronavirus

Østrig lemper krav for danske skiturister

Danmark har på grund af Omikron-smitte været kategoriseret som et højrisikoland i Østrig.

Østrig lemper fra på mandag restriktionerne for indrejsende fra en række lande, heriblandt Danmark.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for TV 2.

De nye regler vil betyde, at blandt andre danske skiturister fra på mandag kan rejse frit ind i Østrig, hvis de er vaccineret enten tre gange mod covid-19 eller har fået to stik og kan fremvise en negativ PCR-test.

Danmark, Holland, Norge og Storbritannien er hidtil af de østrigske myndigheder blevet kategoriseret som højrisikolande på grund af smitten med Omikron.

Og siden december har de krævet, at danske skiturister både har fået det tredje stik og kan fremvise en negativ PCR-test. Det har blandt andet skabt problemer for nyligt coronasmittede

Men fra på mandag slækker de østrigske myndigheder altså kravene.

Forskellige muligheder for indrejse

Ifølge Udenrigsministeriet betyder de nye regler, at alle rejsende fra 15 år (født før 1. september 2006) kan rejse ind i Østrig uden krav om karantæne, hvis man kan fremvise ét af følgende:

Indrejsekrav fra 24. januar

  • Dokumentation på færdigvaccinering (to stik) og boostervaccine (gyldig fra vaccinationstidspunktet og 270 dage).
  • Dokumentation på færdigvaccinering (to stik) og negativ PCR-test (max. 72 timer).
  • Dokumentation på færdigvaccination (to stik eller et stik ved Johnson & Johnson) og dokumentation for overstået sygdomsforløb.
  • Dokumentation for overstået smitte (gyldighed 180 dage) og negativ PCR-test (max. 72 timer).
  • Hvis man ikke kan fremvise en negativ PCR-test pga. nylig COVID-smitte, kan man fremvise dokumentation i form af lægeerklæring på overstået smitte inden for 90 dage.

Hvis man ikke kan opfylde ovenstående krav om dokumentation, kan man fortsat rejse ind i Østrig, men skal gå i 10 dages karantæne med mulighed for at teste sig fri.

I de tilfælde, hvor man ikke kan fremvise den nødvendige dokumentation ved indrejse, skal man forud for indrejse foretage en online registrering. Man skal registrere sig, uanset om man indrejser med fly, bil eller tog.

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for vaccination, immunitet efter overstået smitte samt for PCR-testresultater.

Indførelsen af vaccinationspligt i Østrig per 1. februar gælder ikke for borgere, der ikke er bosiddende i Østrig.

Glæde hos rejsebureau

Mens mange familier har ventet i spænding på, om deres ferieplaner til alperne kunne gennemføres, har spændingen været ligeså stor hos de mange rejsebureauer, der sælger skirejser til Østrig.

Og Lempelsen af indrejseregler til Østrig fra på mandag er en stor lettelse for Højmark Rejser, som sælger skirejser.

- Det betyder alt for os. Sæsonen er reddet. Det gælder både for os og for alle de turister, der har været usikre på, om de kunne komme afsted, siger administrerende direktør Majbritt Jensen til Ritzau.