Udland

Ukendte droner spottet nær Stockholm - fly omdirigeres

Den seneste uge er flere store droner set i svensk luftrum.

Flytrafikken ved Stockholm-Bromma Lufthavn er tirsdag aften omdirigeret på grund af droner i luftrummet omkring lufthavnen, der ligger nordvest for den svenske hovedstad

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Ifølge mediet har politiet også observeret store droner i kommunen Nacka sydøst for Stockholm, ved et vandværk i Norborg sydvest for Stockholm og ved byens velkendte tv-tårn.

Talsmand for politiet i Stockholm siger til mediet, at politiet har fået flere henvendelser i løbet af tirsdagen, og man efterforsker sagerne som brud på luftfartsloven.

Derudover prøver politiet at blive klogere på, om der er tale om de samme droner set flere steder, eller forskellige fartøjer.

Set ved flere kraftværker

Både mandag og i sidste uge blev der observeret droner flere steder i Sverige. Blandt andet ved flere af landets atomkraftværker.

Mandag lød meldingen, at svensk politi leder efter dem med helikopter, og at det svenske sikkerhedspoliti Säpo deltog i efterforskningen.

Droneobservationerne i Sverige kommer på et tidspunkt, hvor de svenske myndigheder er i forøget militært beredskab på grund af konflikten mellem Vesten og Rusland.

De uidentificerede droner har fået politiet i Sverige til at hæve trusselsniveauet, og torsdag sagde den svenske forsvarschef, Micael Bydén, at beredskabet er forstærket både i luften, på havet og på jorden, efter, at der er observeret usædvanlig høj russisk flådeaktivitet i området.