Udland

Kvinde fanget sammen med blind date i flere dage efter nedlukning i Kina

En 30-årig kvinde er gået viralt, efter hun har delt videodagbøger fra sit ophold hos en fremmed mand.

Det skulle bare have været en hurtig blind date.

Men en pludselig nedlukning i millionbyen Zhengzhou efterlod en kinesisk kvinde fanget sammen med sin blind date i flere dage.

Det skriver flere internationale medier, herunder CNN.

Den 30-årige kvinde, der identificerer sig selv som Ms. Wang, er blevet en internetsensation, efter hun har postet videodagbøger fra sit ophold hos den ukendte date på det sociale medie Weibo.

I et opslag fortæller hun, at hun for nyligt var rejst til Zhengzhou for at mødes med potentielle bejlere.

- Jeg er ved at blive gammel, min familie introducerede mig til ti matches… Den femte date ville vise mig sine madlavningsevner og inviterede mig over til hans hus til middag, lyder det fra Wang i en af hendes videoer.

Men under måltidet opdagede hun, at området, hun befandt sig i, var gået i øjeblikkelig lockdown på grund af et smittetilfælde med covid-19.

Og hun var ude af stand til at forlade huset.

Ingen kærlighedshistorie

På Weibo, Kinas svar på Facebook, har Ms. Wang lagt flere videoer op af sin date, der laver mad til hende, gør rent og arbejder på sin computer.

Videoerne er blevet så populære, at Ms. Wang er blevet et af de mest søgte emner på det kinesiske sociale medie.

- Bortset fra, at han er stille som en træmannequin, føler jeg, at alt andet ved ham er ret godt, fortalte Wang til det statsdrevne nyhedsmedie The Paper tirsdag.

Men selvom den flere dage lange date kunne have været starten på en romantisk fortælling, har tiden sammen ikke fået kærligheden til at blomstre, lyder det fra Ms. Wang.

Hun har efterfølgende fjernet flere af sine videoer, da datens venner begyndte at ringe til ham for at fortælle, hvad de havde set.

- Jeg tror, det har påvirket hans liv. Det er derfor, jeg har fjernet dem, fortalte Wang.

Frygter smitte op til vinter-OL

Det er uvist, om Ms. Wang stadig befinder sig i datens hjem.

Men noget kunne tyde på det, da der er blevet fundet flere end 100 smittetilfælde med coronavirus i Zhengzhou, der ligger i det centrale Kina, den seneste uge. Det skriver Global Times.

Kinas regering arbejder med en ”nul smitte”-strategi, hvilket betyder, at der rutinemæssigt indføres øjeblikkelige nedlukninger i lokalområder, hvor virussen opdages.

Så selvom 100 smittetilfælde ikke lyder af meget i en by med over 10 millioner indbyggere, er det 100 for meget i Kinas øjne.

Og med få uger til, at vinter-OL finder sted i Beijing, er Kina i særlig højt alarmberedskab.

Derfor er der på nuværende tidspunkt over 20 millioner kinesere, som er fanget i deres hjem, på grund af nedlukninger, skriver AP News.