Over 100 pædofile bor i samme landsby i USA

I Florida har over 100 pædofile samlet sig på grund af striks lovgivning for pædofile. En skarp kontrast til situationen i et sjællandsk lokalsamfund.

Ved første øjekast ligner det en almindelig, træt, lille landsby, hvor livet er gået i stå.

De små huse ser alle ens ud. Soklerne har fået fugt og trækker en grøn, mørk farve op ad samtlige husvægge. Alle vaskemaskiner er placeret uden for døren, og gardinerne er trukket for.

Til forveksling kunne det minde om gamle papkasser beklædt med bliktag.

Men indbyggerne i landsbyen, der er omgivet af sukkermarker i det sydlige Florida, USA, ved byen Pahokee, er pĂĄ ingen mĂĄde almindelige.

Her bor over 100 dømte pædofile, som har afsonet deres fængselsstraf.

De er pålagt hårdere restriktioner og love end kriminelle, der for eksempel er dømt for mord og har afsonet deres fængselsstraf.

Resten af livet må de ikke bo inden for en radius på 300-650 meter af skoler, dagplejer, børnehaver, parker og idrætshaller.

Det er noget anderledes end den danske virkelighed, som TV 2 kunne fortælle om i søndags.

Her lever et lokalsamfund på Vestsjælland i frygt for en dømt pædofil, der efter afsoning er fortsat med at opsøge sit offer og andre drenge i området.

Pædofil-id og løgnedetektor

Landsbyen i Florida blev grundlagt i 2009 af en præst i et forsøg på at rehabilitere de pædofile, og stedet er nu det største pædofilsamfund i USA. Omkring halvdelen af byens indbyggere er dømt for pædofili.

En af beboerne i Miracle Village, som landsbyen kaldes i folkemunde, er den 63-årige Douglas Petit. Han er netop blevet løsladt fra fængsel, hvor han har afsonet en pædofilidom på 21 år.

Da han var 41 ĂĄr, begik han et seksuelt overgreb pĂĄ en pige pĂĄ 12 ĂĄr.

- Jeg tænkte med det forkerte hoved dengang. Det er den eneste forklaring, jeg har, siger Douglas Petit, da TV 2 besøger ham.

Han er nu ude på prøveløsladelse i 10 år, hvor han to gange om året er tvunget til at tage en løgnedetektortest.

- Jeg vil blive spurgt, om jeg har været i nærheden af nogle skoler, om jeg har haft sex med mindreårige børn, og om jeg har haft nogle upassende seksuelle tanker om børn, siger Douglas Petit.

Hvis testen viser, at han lyver, risikerer han at ryge ti år i fængsel igen.

Derudover vil Douglas Petit også være brændemærket resten af livet. For på hans id-kort fra staten Florida står der nu "seksualforbryder".

Er det ikke fair nok, nĂĄr nu du har begĂĄet et seksuelt overgreb pĂĄ en 12-ĂĄrig pige?

- Hm. Jeg føler, det er forkert, i og med jeg har udstået min fængselsstraf, siger han.

Elektronisk fodlænke og ingen stemmeret

Lovene for dømte pædofile i USA er meget strikse og varierer fra stat til stat, men fælles for alle er, at de resten af livet vil være registreret som seksualforbrydere med offentligt tilgængelige registre på, hvor de hver især bor.

På køleskabet hos 62-årige Mark Walker hænger en seddel med overskriften "To Do-liste". Den har nu været blank i årevis, da hans liv ifølge ham selv er gået i stå.

Siden han blev løsladt for otte år siden, har der været monteret en elektronisk fodlænke om hans højre ankel.

Det lokale politi har pålagt ham at have den på, og han får den ikke af, før hans prøveløsladelse slutter om to og et halvt år.

Den overvåger al hans færden og sætter en alarm i gang, hvis han nærmer sig en skole eller andre steder, hvor børn opholder sig.

Mark Walker er dømt for at have forgrebet sig på en 16-årig pige og yderligere dømt for at have opført sig seksuelt usømmeligt over for hendes 12-årige søster.

- Jeg kan kun sige, at jeg fortryder. At jeg har lært meget, siden det blev opdaget, og jeg blev anholdt, fortæller han.

Han har ligesom alle andre pædofilidømte i USA også mistet sin stemmeret resten af sit liv.

Tænker du ikke, at det er i orden, når man tænker på de ting, du har gjort mod mindreårige?

- Både ja og nej. I mit hoved kæmper jeg med at forstå mange af de love, som de straffer os med resten af livet, når vi kommer ud, siger Mark Walker, der samtidig understreger, at han aldrig kunne finde på at forgribe sig på børn igen.

MĂĄ ikke bruge internettet

I huset pĂĄ den anden side af gaden bor Don Bartling.

Han bruger nu al sin tid på at male katte, tigere og andre dyr. I fængslet lærte han nemlig at male med oliemaling.

Hans værelse i huset, som han deler med sin bror, er omkring otte kvadratmeter. Udover en lille enmandsseng, et skab og et skrivebord er værelset fyldt med malerier og tegninger, han selv har lavet.

Don Bartling har brug for noget at tage sig til og fordrive tiden med. Grundet sin dom må han ikke længere eje en computer, gå på internettet eller eje en telefon, der kan tilgå internet.

- Jeg kan ikke få noget job. Hvis du i dag skal søge et job, skal du bruge nettet til at finde jobopslag og søge om jobbet, konstaterer han.

Han er dømt for at distribuere og være i besiddelse af over 1000 billeder og videoer med børneporno.

Men taget din forbrydelse i betragtning er det ikke forstĂĄeligt nok, at du ikke skal have adgang til en computer og internettet igen?

- Det er det, men det burde måske kun være tidsbegrænset, så man kan bevise, at man gerne vil forandre sig og rent faktisk kan forandre sig, siger Don Bartling.

Forbud mod at tale med hinanden

I byens forsamlingshus er der sat en rundkreds op med 20 stole betrukket med lyslilla imiteret læder.

Her er det meningen, at beboerne skal give alle tanker og følelser frit spil.

Hver uge skal de nemlig i små hold samles til tvungen terapi med en psykiater, der spørger ind til deres seksuelle fantasier og lyster, og hvorvidt de angrer deres handlinger, føler vrede eller frustration.

Samme psykiater skal afgøre, om den enkelte beboer kan få løftet eller skærpet nogle af de restriktioner, som de er underlagt.

Det er også kun den ene gang om ugen, at byens beboere må tale med hinanden. De har fået forbud mod at besøge hinanden og tale med hinanden i hverdagen.

Et af de få andre afbræk fra livet i beboernes små huse er, når de skal henvende sig til det lokale politi en gang om måneden for at bekræfte deres adresse og registrere den bil, de ejer, eller alle de biler, de er blevet kørt rundt i.

Mand skaber frygt på Vestsjælland

TV 2 har de seneste dage fortalt historien om et lokalsamfund ved landsbyen Hejninge vest for Slagelse, hvor der lever en dømt pædofil.

Den 60-årige mand har tilhold mod at opsøge en nu 14-årig dreng, som han er dømt for at begå et overgreb mod, og to andre drenge i området. Manden har fået endnu en dom for at bryde tilholdet mod at opsøge drengen, han forgreb sig på.

Den 14-årige dreng fortæller til TV 2, at han alligevel ofte møder manden på vej hjem fra skole. Derfor overvågede TV 2 i november og december – med hans mors tilladelse – et kryds på hans skolerute.

Seks ud af ti dage dukkede manden op inden for fĂĄ minutter af drengen, og en enkelt dag cyklede han lige forbi drengen og vinkede til ham to gange.

Flere forældre og lederen af den lokale skole er stået frem i håb om, at myndighederne vil gribe ind og hjælpe manden, fordi de er bange for, at han skal begå et nyt overgreb. Den 60-årige mand har ikke ønsket at udtale sig til TV 2.

Efter TV 2 bragte historien, har flere af Folketingets partier krævet en hårdere kurs mod pædofile.