Coronavirus

Nu kan du rejse til flere destinationer i Thailand uden en uges karantæne

Man skal være færdigvaccineret og testes flere gange efter indrejse, hvis man vil rejse frit rundt i Thailand.

Hvis du har drømt om en thailandstur i vintervarmen, så er der nye muligheder. For fra tirsdag kan du rejse til flere feriedestinationer i Thailand uden at skulle i karantæne, oplyser Udenrigsministeriet.

I størstedelen af Thailand skal man i en uges karantæne ved indrejse, men det gælder ikke på ferieøen Phuket, hvor regeringen har indført et såkaldt sandbox-program. Det gør, at man ikke må forlade øen og rejse frit rundt i Thailand, før man er testet negativ for covid-19 to gange.

Vi ser det lidt, som om vi er gået et skridt tilbage

Jesper Ahrentz, dykkerinstruktør i Thailand

Fra i dag er sandbox-programmet blevet indført på seks andre destinationer – herunder på Koh Tao, hvor dykkerinstruktør Jesper Ahrentz ejer en dykkerskole. Han fortæller, at den manglende turisme har påvirket borgerne på øen, fordi turismen er levebrød for mange.

- Mange kan ikke arbejde, da der mangler turister. Flere er begyndt at sulte, for der er ikke et sikkerhedsnet hernede, som der er i Danmark, siger Jesper Ahrentz til TV 2.

Ugelang proces

Ud over Phuket og Koh Tao er feriedestinationerne Krabi, Phang-Nga, Koh Samui, Koh Phangan og Surat Thani fra i dag også omfattet af sandbox-programmet.

Men selvom man ikke skal i karantæne ved ankomst, er indrejseprocessen alligevel ikke helt så simpel, som man skulle tro.

Faktisk er den ugelang, og allerede før man træder ombord på flyet, skal man dokumentere fuld vaccination mod covid-19 samt fremvise en negativ pcr-test, som er højst 72 timer gammel.

Desuden er det ikke muligt at rejse til Thailand med et immunitetspas – medmindre man efterfølgende har fået første stik, skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

To negative testsvar

Når man efter flyturen har sat fødderne på thailandsk jord, skal man endnu en gang pcr-testes, hvorefter man bliver kørt til et såkaldt SHA+-hotel.

- Det er et regeringsgodkendt hotel, hvor der er ekstra fokus på coronasikkerheden, og hvor 70 procent af personalet er færdigvaccineret, fortæller journalist Sophie Schou, som sammen med sin kæreste rejser verden rundt.

De ankom til Phuket 5. januar og har selv været igennem indrejseprocessen.

De kan ikke forsørge sig selv, så derfor ønsker de bedre og langsigtede løsninger

Jesper Ahrentz, dykkerinstruktør i Thailand

Man skal opholde sig på et SHA+-hotel, indtil man får et negativt svar på sin pcr-test. Får man det, må man forlade hotellet og færdes frit på feriedestinationen, men man må ikke rejse til andre dele af Thailand.

På sjettedagen skal man igen pcr-testes, og hvis man får et negativt svar igen, får man fri adgang til hele Thailand.

Savner bedre løsninger

Jesper Ahrentz er glad for, at den thailandske regering vil lukke mere op for turisterne, men han ser det ikke som en "genåbning".

- Vi ser det lidt, som om vi er gået et skridt tilbage. Befolkningen savner test and go-programmet, som var mere effektivt, siger dykkerinstruktøren.

Test and go-programmet blev indført 1. november og suspenderet 22. december af frygt for et nyt smitteudbrud, skriver Bangkok Post.

Turister skulle blot testes én gang ved ankomst og opholde sig på et SHA+-hotel, indtil de fik et negativt testsvar. Efterfølgende måtte de rejse frit rundt i hele Thailand.

- Befolkningen er desperate efter at få deres levebrød tilbage. De kan ikke forsørge sig selv, så derfor ønsker de bedre og langsigtede løsninger, lyder det fra Jesper Ahrentz.

Ifølge tal fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har smittetallet i Thailand været faldende i løbet af efteråret og vinteren. Men nu er den begyndt at stige igen.

På bare en uge er antallet af smittetilfælde mere end fordoblet. Mandag blev der registreret 7926 nye smittetilfælde i Thailand. En uge før lå antallet på 2927.