Coronavirus

Storbritannien sætter ny rekord med 218.000 coronasmittede på et døgn

Trods de rekordhøje smittetal fastholder premierminister Boris Johnson, at der ikke skal indføres flere restriktioner nu og her.

Storbritannien har tirsdag registreret det højeste antal coronasmittede under hele pandemien med 218.000 smittede.

Det er samtidig første gang, at der blev registreret flere end 200.000 smittede briter på ét døgn.

Det skriver Sky News.

Alligevel fastholder premierminister Boris Johnson, at der ikke skal indføres flere restriktioner nu og her.

Kampen er ikke ovre

Selvom Boris Johnson ikke vil fravige den nuværende håndteringsplan, så advarer han om, at kampen mod corona langt fra er ovre, og han opfordrer folk til at være påpasselige.

- De kommende uger vil være udfordrende både her i Storbritannien og i hele verden. Vi må se i øjnene, at nogle tjenester vil blive ramt af forstyrrelser på grund af personalemangel, siger Boris Johnson tirsdag på en pressekonference i Downing Street 10.

Premierministeren opfordrer til, at briterne står sammen i kampen mod Omikron og følger myndighedernes restriktioner.

- Hvis vi alle bidrager til at inddæmme virussen, kan de forstyrrelser, der venter os, blive langt mindre alvorlige end en landsdækkende nedlukning, lyder det fra Boris Johnson.

Færre bliver indlagt

Den britiske premierminister understreger, at Omikron-varianten vil komme til at presse de engelske sygehuse i de kommende uger, men ikke i en grad så restriktionerne skal strammes.

Sidst englænderne oplevede nye restriktioner var 15. december, hvor coronapas blev indført ved blandt andet natklubber, koncerter og sportsarrangementer.

Brug af mundbind var i forvejen blevet gjort obligatorisk i offentlig transport og mange steder indendørs, mens myndighederne desuden opfordrer til hjemmearbejde, hvis det er muligt.

Mens smittetallene i Storbritannien stiger til rekordniveau, tegner den samme tendens sig som herhjemme, hvor indlæggelser og dødstal ikke stiger i samme takt som smittetallene. Det viser tal fra Our World in Data.

Alligevel forbereder landets hospitaler sig i øjeblikket på markant flere indlæggelser i kølvandet på de rekordhøje smittetal.

Opretter felthospitaler

Lige nu er otte sygehuse i gang med at oprette felthospitaler, der skal afbøde en stigning på op mod 4000 covid-patienter i januar. Det skriver The Guardian.

Mængden af daglige coronaprøver har også været støt stigende den seneste tid, hvilket ifølge BBC presser testsystemet.

Problemet med at få adgang til test bekymrer professor Peter Openshaw fra Imperial College i London, som kalder efterspørgslen på test "stærkt bekymrende."

De stigende smitte- og indlæggelsestal kommer i kølvandet på en måned, hvor premierminister Boris Johnson har været under voldsom kritik – blandt andet for sin ageren under tidligere nedlukninger i Storbritannien.