Epsteins forlig med kvinde, som har rettet anklage mod prins Andrew, offentliggjort

Virginia Giuffre har anlagt et civilt søgsmål mod Prins Andrew, og indholdet af forliget kan komme til at spille en vigtig rolle i sagen.

En dommer i USA har mandag frigivet et hidtil fortroligt forlig mellem den skandaleramte afdøde rigmand Jeffrey Epstein og den nu 38-årige Virginia Giuffre.

Af aftalen fremgår det blandt andet, at Giuffre ikke kan sagsøge andre med relation til Jeffrey Epsteins forbrydelser.

Som en del af aftalen ville Virginia Giuffre modtage 500.000 dollar (omkring 3,3 millioner kroner).

Det skriver BBC.

Kan bremse søgsmål

Indholdet af forliget, der blev indgået i 2009, kan få afgørende betydning for en af Jeffrey Epsteins nære venner, Storbritanniens prins Andrew.

Virginia Giuffre har anlagt et civilt søgsmål mod Prins Andrew for at have begået seksuelle overgreb mod hende i 2001, da hun var 17 år gammel og dermed mindreårig.

Den amerikanske distriktsdommer Lewis Kaplan, skal nu afgøre, om det 13 år gamle forlig er en forhindring for Giuffres søgsmål mod prins Andrew.

Prinsens advokater mener, at forliget bør fritage prinsen for ansvar i sagen om seksuelle overgreb mod Virginia Giuffre.

Blev holdt som sexslave

Ifølge Virginia Giuffre blev hun gennem en længere periode holdt som sexslave af Jeffrey Epstein og tvunget til samleje med blandt andre prins Andrew.

Jeffrey Epstein begik i 2019 selvmord i sin fængselscelle, efter at han var blevet fængslet for menneskehandel samt for at have sex med mindreårige piger.

Et af de mere belastende beviser mod prins Andrew er et meget omtalt billede fra 2001, hvor prinsen stĂĄr med sin arm om den unge Virginia Giuffre.

På billedet optræder også Jeffrey Epsteins ekskæreste Ghislaine Maxwell, som onsdag blev kendt skyldig i sin rolle i sagen om Epsteins seksuelle misbrug af unge piger.

Maxwell stod i retten tiltalt for at have været med til at rekruttere og misbruge fire mindreårige piger mellem 1994 og 2004.

Overgrebene pĂĄ Virginia Giuffre skulle blandt andet have fundet sted en aften i 2001 i Ghislaine Maxwells hus i Storbritannien.

- Jeg kan ikke svede

Virginia Giuffre har tidligere beskrevet den pågældende aften i detaljer – for eksempel, hvordan den britiske prins skulle have svedt voldsomt, mens de to dansede med hinanden.

Prins Andrew har fra starten benægtet Giuffres historie og afviser, at han nogensinde skulle have haft en seksuel kontakt med den unge kvinde.

Han har blandt andet forsvaret sig med, at han har en lidelse, der gør ham ude af stand til at svede.

- Der er et lille problem med sveden, fordi jeg har en besynderlig medicinsk lidelse, som består i, at jeg ikke svedte på det tidspunkt (...), fordi jeg havde fået det, jeg vil beskrive som en overdosis af adrenalin i Falklandskrigen, da jeg blev beskudt. Det var næsten umuligt for mig at svede, sagde prins Andrew i november 2019 i et interview med BBC.

Fredag krævede Virginia Giuffres advokater, at prins Andrew fremlægger beviser i retten for sin ”besynderlige medicinske lidelse”.

Noget, prins Andrew afviser, fordi det ifølge ham er "chikanerende og kræver fortrolige og private informationer og dokumenter, der er irrelevante og uvæsentlige", skriver BBC.