Udland

Skuespiller og tv-vært Betty White er død

Betty White var kun få uger fra at fylde 100 år.

Den 99-årige amerikanske skuespiller, komiker og tv-vært Betty White er død fredag.

Det skriver flere medier, blandt andet CNN.

Den folkekære Betty White var især kendt fra tv-serier som "Golden Girls" fra 1985, hvor White spillede karakteren Rose Nylund, samt advokatserien "Boston Legal". Desuden havde White en af hovedrollerne i serien "Hot in Cleveland", der var på skærmen fra 2010-2015.

Betty White var kun få uger fra at fylde 100 år.

Kom i Guinness World Records

I syv årtier var Betty White på skærmen - noget, der indbragte hende en rekord i Guinness World Records for den længste tv-karriere i 2014.

Det blev også til en gæsteoptræden i animationsserien The Simpsons, ligesom Betty White har haft en værtstjans på en episode af det populære amerikanske tv-program Saturday Night Live i 2010 - som den ældste nogensinde.

I det hele taget arbejdede Betty White på skærmen næsten lige til det sidste.

- Jeg har det fantastisk, og det faktum, at jeg stadig arbejder... Hvor heldig kan man egentlig være? udtalte hun i 2012 til mediet The Huffington Post.

Mødte Obama i 2012

Betty White blev født i Illinois i 1922, men voksede op i Los Angeles, hvor hun hurtigt fik smag for skuespillet.

Siden optrådte hun både som model og i serier, film og i tv-show - kun afbrudt af Anden Verdenskrig, der satte Betty Whites skuespil på pause, mens hun var frivillig i organisationen American Women's Voluntary Services.

White var desuden offentligt kendt som en trofast støtte af den tidligere amerikanske præsident Barack Obama. I 2012 fik Betty White også muligheden for at møde præsidenten i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

Betty White havde ingen børn selv, men var stedmor til tre børn gennem sit ægteskab med tv-værten Allen Ludden, der døde i 1981.