Coronavirus

Kvinde isoleret på flytoilet i tre timer, efter at hun blev testet positiv i luften

Marisa Fotieo blev forsynet med mad og drikkevarer på toilettet, efter at halsen begyndte at gøre ondt under flyvning fra USA til Island.

En flyvetur fra Chicago til Reykjavik i Island i forrige uge blev ikke helt som forventet for en amerikansk skolelærer.

Hun måtte nemlig skifte sæde halvvejs gennem turen over Atlanterhavet - fra at sidde blandt de andre rejsende til at være isoleret på flyets lille kabinetoilet de resterende tre timer inden landingen.

Marisa Fotieo valgte selv at isolere sig på stedet, efter at hun var blevet testet positiv for covid-19 midt under flyvningen.

Det skriver flere udenlandske medier – blandt andet The Guardian og CNN.

Skolelæreren Marisa Fotieo var på et Icelandair-fly fra Chicago til Reykjavik 19. december på vej til sin endelige destination i Schweiz med sin bror og far, da hendes hals pludselig begyndte at gøre ondt.

Skud ud til Icelandair for min VIP-karantænebolig

Marisa Fotieo, amerikansk skolelærerinde

Hun gik derfor på toilettet for at tage en selvtest, som bekræftede, at hun var smittet. Og det skete, selvom hun, inden hun satte sig på flyet, havde taget to PCR-tests og en håndfuld kviktests, som alle var negative, fortæller hun til CNN.

- Den første stewardesse, jeg løb ind i, var Rocky. Jeg var hysterisk, jeg græd. Jeg var nervøs for min familie, som jeg lige havde spist middag med. Jeg var nervøs for de andre mennesker i flyet. Jeg var nervøs for mig selv, fortæller Marisa Fotieo, som er vaccineret med alle tre stik, til CNN.

Viral video på TikTok

Stewardessen Rocky, som Fotieo refererer til, hjalp med at berolige skolelæreren og finde en ny plads til hende, men flyet var propfyldt.

Rocky, der i virkeligheden hedder Ragnhildur Eiríksdóttir, tjekkede løbende op på hende og gav Fotieo masser af mad og drikkevarer, skriver CNN.

Mens hun sad isoleret på det lille kabinetoiletet, delte skolelæreren den mærkværdige situation i en video på det sociale medie TikTok, som sidenhen er blevet set mere end 4,3 millioner gange.

Her skrev hun ifølge The Guardian: ”POV (point of view, red.) når du tester positiv for covid, mens du er over Atlanterhavet".

- Skud ud til Icelandair for min VIP-karantænebolig, tilføjede hun i videoen.

I karantæne på Island

Da flyet landede i Island, var Fotieo og hendes familie de sidste, der stod af flyet.

Da hendes bror og far ikke havde nogen symptomer, kunne de frit tage et fly videre til Schweiz. Men Fotieo, som både fik en positiv hurtig- og PCR-test i lufthavnen, skulle forblive på et hotel i Reykjavik i karantæne i ti dage.

Ifølge CNN fortsatte hun under hele sin karantæne med at dokumentere oplevelsen på TikTok. Hun modtog endda julegaver og snacks fra stewardessen Eiríksdóttir, som hun havde holdt kontakt med via sociale medier.

Fotieos sidste dag i karantæne var torsdag. Hun fortæller til CNN, at hun planlægger at mødes med sin familie på Island, og så vil hun meget gerne mødes med Eiríksdóttir, inden hun forlader landet.