Udland

Tesla tilbagekalder næsten en halv million biler

Nogle af bilerne har en sikkerhedsrisiko med bakkameraet, andre med frontklappen.

Bilfabrikanten Tesla tilbagekalder nu op mod en halv million biler på grund af tekniske problemer.

Det oplyser det amerikanske biltilsyn, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Bilerne fra den førende producent af elektriske biler har enten et sikkerhedsproblem med bakkameraet eller med det forreste bagagerum, fortæller den amerikanske tv-station CNBC.

Ifølge NHTSA drejer det sig om 356.000 biler af Teslas Model 3, hvor der er en risiko for, at bakkameraet sætter ud.

- Der er en risiko for, at bakkameraets ledninger kan blive beskadiget, når man åbner og lukker det bagerste bagagerum, og det kan få kameraet til at sætte ud, lyder forklaringen fra NHTSA.

Andre 119.000 biler af Teslas Model S bliver kaldt en tur på værksted, fordi frontklappen over det forreste bagagerum i visse tilfælde kan åbne sig under kørslen og spærre fuldstændigt for chaufførens udsyn.

Tesla har ikke selv kommenteret offentligt på de to potentielle sikkerhedsbrister, skriver CNBC.

Men Tesla har oplyst til NHTSA, at virksomheden ikke kender eksempler på, at de to fejl har været årsag til ulykker med personskade eller alvorlig skade på bilerne.

Videospil under kørslen

NHTSA har i forvejen været efter Tesla, fordi en et år gammel opdatering i næsten 600.000 biler har gjort det muligt at spille computerspil på bilens tv-skærm under kørslen.

Funktionen er ment som en service for forsædepassageren, men ifølge NHTSA er der en oplagt risiko for, at det også distraherer føreren.

Tesla har taget den kritik til sig og har netop lavet en opdatering, der betyder, at man kun kan spille på bilens tv-skærm, når bilen holder stille, skriver tech-magasinet ArsTechnica.