Udland

Epsteins ekskæreste kendt skyldig: - Hun var et sofistikeret rovdyr

Tidligere korrespondent Lone Theil fortæller, at dommen er en klar sejr for ofrene.

Et nævningeting finder 60-årige Ghislaine Maxwell skyldig i fem ud af seks anklager for hendes rolle i sagen om ekskæresten Jeffrey Epsteins seksuelle misbrug af unge piger.

Det skriver en række internationale medier - herunder Reuters, AP og BBC.

Hun var et sofistikeret rovdyr

En af anklagerne i retssagen

Nævningetinget finder det blandt andet bevist, at Maxwell har fundet og manipuleret unge ofre til Epsteins udskejelser.

Der er endnu ikke afsagt dom, men alene dét lovbrud kan i USA udløse en straf på 40 års fængsel. Ifølge nyhedsbureauet Reuters risikerer hun samlet op til 65 års fængsel.

Det tog de 12 nævninge 5 dage at votere og levere en skyldskendelse. Maxwell har gennem hele retssagen nægtet sig skyldig.

Rekrutterede mindreårige

Maxwell stod i retten tiltalt for at have været med til at rekruttere og misbruge fire mindreårige piger mellem 1994 og 2004.

To af dem var 14 og 15 år gamle, da misbruget af dem begyndte.

Et af ofrene fortalte i sin vidneforklaring i retten, at hun som 16-årig besøgte Jeffrey Epsteins ranch i delstaten New Mexico, fordi hun havde fået det indtryk, at han ville betale for hendes uddannelse.

Under besøget blev hun taget på brysterne af Ghislaine Maxwell, og Jeffrey Epstein kravlede ned i hendes seng en nat og pressede sig op ad hende.

Statsanklagerne påstod i løbet af retssagen blandt andet, at Ghislaine Maxwell blev ven med de unge piger og tog dem med på shoppingture og i biografen, inden hun lokkede dem til at give Epstein nøgenmassage og seksuelle ydelser for penge.

- Nogle gange var hun selv i rummet og deltog i massagen, og nogle gange rørte hun pigernes kroppe. Og selv når hun ikke var i rummet, så tag ikke fejl: Hun var et sofistikeret rovdyr, der vidste, præcis hvad Epstein havde tænkt sig at gøre ved de børn, når hun sendte dem ind til ham i massagerummene, lød det blandt andet fra en af anklagerne.

En sejr for ofrene

Ifølge Lone Theils, tidligere korrespondent, er dommen et tydeligt bevis på, at nævningene til fulde har troet på ofrenes forklaring

- Ofrene har endelig fået lov at fortælle deres historier. Og det er en sejr for de piger, siger hun til TV 2.

Hun uddyber, at ofrene aldrig nåede at afgive forklaring i retssagen mod Jeffrey Epstein, fordi han i august 2019 tog sit liv i en fængselscelle på Manhattan, inden sagen gik i gang.

Epstein var på det tidspunkt anklaget for menneskehandel og seksuelle overgreb mod flere kvinder og piger.

Uvist om hun vil anke

Hvornår strafudmålingen af Ghislaine Maxwells dom fastsættes, er endnu uvist.

I USA er det ikke unormalt, at straffen for en forbrydelse bliver udmålt på et andet retsmøde end der, hvor skyldkendelsen kommer.

Det står heller ikke klart, om Ghislaine Maxwell vil anke dommen.

Jetsetter-kvinden er også tiltalt for at have løjet for retten i en tidligere retssag, men dette vil blive behandlet på et senere tidspunkt.