Udland

Boris Johnson står midt i sit politiske livs værste krise, siger Lotte Mejlhede

Ifølge TV 2s korrespondent tvivler flere britiske analytikere tvivler på, at Boris Johnson holder valgperioden ud.

Storbritanniens premierminister Boris Johnson vader i møgsager, og det ser tilsyneladende kun ud til at blive værre.

Senest har den britiske brexitminister David Frost bekræftet, at han trækker sig fra regeringen på grund af utilfredshed med Boris Johnson.

Det skriver Sky News.

Frost var hovedforhandler, da briterne i 2020 valgte at forlade EU.

I en skriftlig meddelelse begrunder ministeren sin tilbagetræden med regeringens økonomiske politik.

Mejlhede: Krisen er total

Ifølge TV 2s korrespondent, Lotte Mejlhede, står Boris Johnson lige nu midt i sit politiske livs værste krise.

- Jeg har talt med flere britiske analytikere, som tvivler på, at han er leder af det konservative parti ved det næste valg i 2024. Efter David Frost nu har valgt at træde tilbage, er krisen total for Johnson. Han er presset på både coronasituationen, strandede Brexit-forhandlinger og den økonomiske politik. Det ser meget sort ud for premierministeren.

De mange møgsager kan ifølge Lotte Mejlhede fremskynde en proces, der kan blive begyndelsen på enden for Boris Johnsons virke som premierminister.

- Han er kendt som the comeback kid, men nu taler flere eksperter åbent om, at han er ved at have opbrugt tålmodigheden og tilliden i den britiske befolkning – og blandt sine egne partifæller. Det kan simpelthen ikke blive en værre politisk jul for Boris Johnson. Det eneste lyspunkt er hans lille datter – alt andet sejler omkring ham.

Historisk upopulær

David Frosts opsigelse kommer på et tidspunkt, hvor den historisk upopulære Boris Johnson er under voldsomt politisk pres.

Mandag viste en meningsmåling fra YouGov, at hele 64 procent af de adspurgte mente, at Johnson har gjort det skidt som premierminister.

Presset på Boris Johnson er blandt andet øget på grund af beskyldninger om, at han sidste år var vært for en række julearrangementer.

På grund af coronavirus måtte briterne dengang ikke mødes med personer fra andre husstande.

Møgsager på stribe

I det hele taget har december været fyldt med dårlige historier for Boris Johnson.

Fredag tabte Boris Johnsons parti ved et såkaldt suppleringsvalg den konservative højborg North Shropshire. Det Konservative Parti har aldrig tabt valgkredsen i de næsten 200 år, den har eksisteret.

Medlemmer af Johnsons eget konservative parti advarer nu Boris Johnson om, at regeringen skal ændre retning, hvis de fortsat skal bakke op om ham.

Valgnederlaget i North Shropshire kommer, få dage efter premierministeren oplevede et større oprør fra sit bagland, da 100 konservative parlamentsmedlemmer stemte imod regeringens forslag til nye coronarestriktioner.

Få dage inden blev Boris Johnson voldsomt kritiseret, fordi det kom frem, at han og hans medarbejdere sidste år så stort på de strenge coronarestriktioner, som resten af briterne måtte leve under, og at konservative politikere holdt julefrokoster, mens landet var lukket ned.

Inden da havde Boris Johnsons parti fået en bøde, fordi den konservative partikasse havde finansieret premierministerens renovering af en lejlighed i Downing Street nummer 11.