Coronavirus

Hospital i USA har aldrig set så mange dø med coronavirus

Antallet af indlagte coronapatienter på amerikanske hospitaler er steget med 40 procent på en måned.

Coronapandemien presser igen hospitalerne i USA.

I delstaten Michigan er antallet af indlagte med covid-19 nu det højeste nogensinde, og alene den seneste måned er antallet af coronapatienter steget med med 88 procent. Det skriver CNN.

- Vi har flere patienter, end vi har haft på noget tidspunkt, og vi ser flere mennesker dø med en hastighed som aldrig før, siger Jim Dover, øverste chef i Sparrow Health System, der driver flere hospitaler i staten.

Siden januar har organisationen registreret 289 dødsfald med covid-19, og heraf var 75 procent ikke vaccineret.

De vaccinerede personer, som er døde med coronavirus, er alle vaccineret for over seks måneder siden. Sparrow oplyser, at ingen personer, som har modtaget et tredje stik, har mistet livet med covid-19 på deres hospitaler.

Sygeplejersken Danielle Williams fortæller til CNN, at størstedelen af hendes coronapatienter ikke er vaccineret, og at mange er blevet overrasket over, at de selv kunne blive hårdt ramt.

- Inden de kom, havde de et normalt liv. De var raske mennesker. Nu er de her med en maske på deres ansigt og tårer i øjnene, når de kigger på mig og spørger, om de kommer til at overleve, siger hun.

Flere yngre patienter

En sygeplejerske på Sparrow Hospital i byen Lansing, Michigan, fortæller, at hun har noteret sig en bekymrende tendens.

- Vi ser mange yngre mennesker, og det, synes jeg, er en smule udfordrende, siger sygeplejersken Katie Sefton til CNN.

Hun måtte for nylig hjælpe en familie af pårørende med at sige farvel til en ung voksen, der ikke overlevede.

- Det var en forfærdelig nat. Det var en af de dage, hvor jeg tog hjem og bare græd, siger Katie Sefton.

Har sat militæret ind

På hospitalerne i Michigan er meldingen, at de nu er over 100 procents sengekapacitet, men det står også galt til andre steder.

På nationalt plan er antallet af indlæggelser med covid-19 steget med 40 procent i forhold til for en måned siden, viser tal fra de amerikanske sundhedsmyndigheder ifølge CNN.

I de syv delstater Colorado, Idaho, Montana, Utah, Michigan, Minnesota og New Mexico er lægeenheder fra det amerikanske militær indsat for at hjælpe pressede hospitaler.

På et hospital i Farmington, New Mexico, har antallet af intensivpatienter i flere uger været på over 200 procent af den samlede kapacitet, skriver nyhedsbureauet Reuters. Her får de nu hjælp af dusinvis af læger fra marinen.

- Jeg ser ikke mange vaccinerede mennesker her. Vi ser en del af befolkningen, der er ikkevaccineret med en meget aggressiv form for covid-19, der spreder sig iblandt dem, siger kommandørløjtnant Charles Volk til Reuters.

72 procent af den amerikanske befolkning har fået ét vaccinestik, mens kun 61 procent har fået andet stik mod covid-19.