Udland

Kameler diskvalificeres efter botox-snyd i skønhedskonkurrence

Omkring 33.000 kamelejere deltager i den saudiarabiske festival, hvor præmiepriserne er på mere end 434 millioner danske kroner.

Botox-behandlinger er blevet tilgængelige for de fleste mennesker - og nu åbenbart også for dyr.

Mere end 40 kameler er blevet diskvalificeret fra en populær skønhedskonkurrence for kameler i Saudi-Arabien. Det sker, efter kamelerne er blevet afsløret i at have modtaget botox-indsprøjtninger og andre kosmetiske forbedringer fra deres opdrættere.

Det skriver blandt andet BBC og CNN.

De mennesker, der bruger sådanne taktikker, er ekstremt grimme

Jason Baker, senior vicepræsident for dyrerettighedsgruppen Peta Asia

Skønhedskonkurrencen er højdepunktet på den 40-dages på King Abdulaziz Kamel Festival, som afholdes omkring 100 kilometer nordøst fra hovedstaden Riyadh. Præmiepriserne er på mere end 434 millioner danske kroner - så indsatsen er høj.

Og det har kunnet mærkes på opdrætternes forsøg på at forskønne deres kameler.

Arrangørerne af festivalen har behandlet 147 sager i år, hvor opdrættere har brugt en række metoder til at forbedre deres kamelers chance for at vinde.

Dommerne brugte 3D-ultralydsmaskiner

I skønhedskonkurrencen er hovedkriterierne lange, hængende læber, en stor næse og en velskabt pukkel, skriver BBC.

27 deltagere blev diskvalificeret for at have strakt kropsdele på kamelerne, og 16 blev smidt ud for at have givet kamelerne skønheds-indsprøjtninger. Alle opdrættere, der opdages i lovovertrædelserne, skal betale bøder, skriver CNN.

Dommerne brugte røntgen- og 3D-ultralydsmaskiner, og så tog de genetiske prøver på kamelerne for at afsløre manipulationen.

Jason Baker, senior vicepræsident for dyrerettighedsgruppen Peta Asia, beskriver skønhedskonkurrencen som en "grusom farce".

- At udsætte ethvert dyr for en kosmetisk procedure, lige fra ørebeskæring til afhorning og fillers, er uhyggeligt grusomt og viser, at de mennesker, der bruger sådanne taktikker, er ekstremt grimme, sagde han, ifølge BBC.

Omkring 33.000 kamelejere fra blandt andet USA, Rusland og Frankrig deltager i festivalen, som er den største i verden af sin slags.

Mere end 100.000 turister forventes også dagligt på festivalpladsen, som åbnede i starten af december.