Udland

Bombe eksploderet i München - én alvorligt såret

Det var en gammel bombe fra Anden Verdenskrig, der blev ramt under en udgravning ved en byggeplads.

I den sydtyske by München er der onsdag sket en eksplosion tæt ved byens hovedbanegård. Det skriver flere tyske medier, herunder Der Spiegel og Bild.

Fire personer er ifølge tysk politi kommet til skade, hvoraf én meldes alvorligt såret.

Eksplosionen skete på en Deutsche Bahn-byggeplads ved broen Donnersbergerbrücke.

Ifølge politiet fandt den sted, da byggearbejderne borede i jorden i forbindelse med udgravningen til en tunnel. Området blev efterfølgende spærret af.

- Der er ingen fare uden for dette område, lyder det i en meddelelse fra politiet.

Som følge af eksplosionen blev togtrafikken til og fra hovedbanegården indstillet.

Gammel krigsbombe

Tyske medier skriver, at det var en bombe fra Anden Verdenskrig, der eksploderede, og braget kunne høres flere kilometer væk.

Den tyske indenrigsminister, Joachim Herrmann, har besøgt ulykkesstedet, og hvor han fortalte, at der var tale om en 250 kilo tung bombe.

Avisen Der Spiegel skriver, at det ved byggearbejde i München er normal praksis at lave grundige forundersøgelser på steder, hvor der kan ligge ikke-eksploderede bomber begravet.

Det er derfor uklart, hvorfor den pågældende bombe ikke blev opdaget på forhånd, skriver avisen.

Sprængstofeksperter er nu indsat i området for at deltage i undersøgelserne.

Bomber dukker jævnligt op

Det er langt fra første gang, at man støder på bomber fra Anden Verdenskrig i jorden under tyske byer, der under krigen var udsat for heftige bombardementer. Ofte bliver bomberne dog bragt til en kontrolleret sprængning eller uskadeliggjort.

Det skete for eksempel tidligere på året i maj, hvor 16.500 beboere i bydelen Duborg i Flensburg blev evakueret, efter en 250 kilo tung bombe blev fundet under vedligehold af en fodboldbane.

Bomben blev sikkert fjernet, men operationen var en af de største evakueringer, Tyskland har set i nyere tid.

Andre gange går det galt. Som i 2010, da tre sprængstofeksperter blev dræbt i Göttingen, da de gjorde klar til at afmontere en bombe, eller i 2014, da en byggearbejder i Euskirchen blev dræbt, da hans gravko ramte en begravet bombe.