Udland

Macron og Johnson vil stoppe farlige migrantoverfarter

Boris Johnson og Emmanuel Macron vil gøre mere for at stoppe migranters overfart ved Den Engelske Kanal.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er blevet enige om, at der skal gøres mere for at stoppe de farlige ture, som migranter tager over Den Engelske Kanal.

Det er de to blevet enige om på et krisemøde onsdag.

Krisemødet blev sat i stand mellem de to, efter at 27 migranter mistede livet i overfarten over Den Engelske Kanal onsdag.

Det er en talsperson for den britiske premierminister, der oplyser, at de to parter er blevet enige om at gøre, hvad de kan, for at sætte en stopper for overfarten.

- De (Johnson og Macron, red.) understregede vigtigheden i at arbejde tæt sammen med nabolandene Belgien og Holland samt andre partnere på tværs af kontinentet, hvis vi skal gøre noget ved problemet, før folk når til den franske kyst, siger talspersonen.

1000 mennesker forsøgte på ét døgn

De mange migrantoverfarter i Den Engelske Kanal er en for alvor tiltagende tendens.

Den 12. november blev der med omkring 1000 personer sat rekord for, hvor mange mennesker der har forsøgt at krydse farvandet på et enkelt døgn.

Talspersonen for Boris Johnson lægger i sin udtalelse vægt på, at indsatsen mod "banderne, der er ansvarlige for at sætte folks liv i fare," skal intensiveres.

I denne uge har fransk politi sagt, at de har tilbageholdt 15 personer, der er mistænkt for at være medlemmer af et internationalt syndikat af menneskesmuglere. Det skrev det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge franske myndigheder har 31.500 personer forsøgt at forlade Frankrig til fordel for Storbritannien siden starten af året.

7800 personer er blevet reddet til søs.