Udland

27 migranter druknet i Den Engelske Kanal

Ifølge den franske indenrigsminister er fire menneskesmuglere anholdt i forbindelse med dødsulykken.

27 migranter har onsdag mistet livet i Den Engelske Kanal, da de forsøgte at komme fra Frankrig til England.

Det oplyser den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Migranterne omkom, da deres gummibåd sank ud for den franske havneby Calais.

Ifølge fransk politi var der omkring 50 personer om bord på båden.

TV 2-korrespondent Lotte Mejlhede fortæller, at det var lokale fiskere, som onsdag eftermiddag alarmerede de franske myndigheder om den kæntrede gummibåd.

- Der flød mennesker rundt i det iskolde vand, og på den her tid af året overlever man ikke særligt længe i Den Engelske Kanal. Meget mere ved vi ikke om selve ulykken på nuværende tidspunkt, siger Lotte Mejlhede.

Ifølge indenrigsminister Gérald Darmanin er fire menneskesmuglere anholdt i forbindelse med dødsulykken.

En tragedie

Det er første gang siden ruten begyndte at blive brugt i 2018, at så mange migranter er døde i én enkeltstående ulykke. Det oplyser myndighederne i Frankrig.

Frankrigs premierminister, Jean Castex, skriver på Twitter, at ulykken i kanalen er en tragedie.

- Mine tanker er hos de savnede og tilskadekomne, ofre for kriminelle smuglere, der udnytter deres nød og ulykke, skriver han.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, forventes inden længe at holde et krisemøde om katastrofen.

- Mine tanker og min sympati er hos ofrene og deres familier, og det er en skrækkelig ting, de har været i gennem. Men denne katastrofe understreger, hvor farligt det er at krydse kanalen på denne måde, siger han.

Uenige om ansvaret

Gérald Darmanin gav tidligere på ugen Storbritannien skylden for migrantkrisen i Den Engelske Kanal.

Ifølge ham er det lovgivningen på det britiske arbejdsmarked, der får migranter til sætte livet på spil i små gummibåde.

Fransk politi siger, at de ikke kan stoppe den illegale trafik over kanalen, men kun reducere antallet af migranter, der gør forsøget.

Storbritannien har gentagne gange udtryk frustration over, at et stort antal migranter illegalt krydser Den Engelske Kanal fra Frankrigs nordlige kyster.

Derfor vil migranterne til Storbritannien

Der er flere grunde til, at migranterne, som primært kommer fra Mellemøsten og Afrika, begiver sig ud på den farefulde færd over kanalen i overfyldte joller og gummibåde.

Det skriver The Guardian.

Generelt handler flugten til Storbritannien om, at mange migranter har en forestilling, om at det er nemmere at få et job og skabe sig et liv i Storbritannien, skriver avisen.

Mange har i årevis boet under kummerlige leveforhold i Frankrig, og de er desperate efter at skabe sig et bedre liv på den anden side af Den Engelske Kanal.

Indtil videre har 31.500 personer i år forsøgt at forlade Frankrig til fordel for Storbritannien. Det oplyser det franske indenrigsministerium.