Coronavirus

Israel går i gang med at vaccinere børn mellem 5 og 11 år

Israels premierminister siger, at landet lige nu oplever en "børnebølge" af smittede med covid-19.

Israel er gået i gang med at vaccinere børn mellem 5 og 11 år mod coronavirus.

Dermed bliver landet et af de første til at give så unge børn stikket.

Formålet er at slippe for en ny bølge af smittede med covid-19.

Premierminister Naftali Bennett advarer om, at Israel lige nu oplever en "børnebølge" af covid-19. Halvdelen af de seneste bekræftede tilfælde af sygdommen har været hos børn under 11 år, skriver han på Facebook.

Vaccineekspert: Ikke en let beslutning

De første vaccinestik med Pfizer/BioNTech-vaccinen til børn mellem 5 og 11 år blev givet mandag. I forvejen er myndighederne i gang med at give vaccinen til unge mellem 12 og 17 år.

- Lige nu, midt i epidemien, er det bedste middel til at beskytte vores børn vaccinationer, siger vaccinationseksperten Heli Nave, der mandag i Tel Aviv fulgte de første stik til de yngste børn.

Hun siger, at det ikke har været nogen let beslutning. Men de erfaringer, man har i USA, hvor de første stik til de 5- til 11-årige blev givet i tidligere på måneden, har overbevist hende og hendes kolleger.

Hen over sommeren har Israel oplevet en stigning i antallet af syge som følge af den mere smitsomme deltavariant. Det har i adskillige måneder betydet, at landet har været lukket over for omverdenen.

Derfor var landet også først med de såkaldte booster-stik - et tredje stik med vaccinen - til voksne for at fastholde graden af immunitet over for corona.

Netop den vaccinationspolitik er ved at blive rullet ud også i Danmark og flere andre steder i verden.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA har godkendt Pfizers vaccine til børn på mellem 5 og 11 år, mens Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, endnu ikke har godkendt en vaccine til børn under 12 år. Det er forventningen, at der vil komme en udmelding fra EMA i denne uge.