Udland

Det britiske kongehus svarer igen efter BBC-dokumentar

I en fælles udtalelse kalder den royale familie BBC for "skuffende".

Det er ikke sjældent, at den britiske presse skriver kritiske historier om kongehuset. Det er til gengæld sjældent, at den royale familie svarer igen.

Men det gør de nu.

I en fælles udtalelse kritiserer det britiske kongehus en dokumentar om de britiske prinsers forhold til pressen, der tidligere på ugen blev sendt på BBC.

- En fri, ansvarlig og åben presse har afgørende betydning i et sundt demokrati. Men alt for ofte er det overdrevne og udokumenterede beskyldninger fra unavngivne kilder, der bliver fremstillet som fakta. Og det er skuffende, når nogen, også BBC, tillægger dem troværdighed, skriver den royale familie.

Kritik af Harry og Meghan

Udtalelsen kommer i kølvandet på første afsnit af BBC-dokumentaren 'Princes And The Press', der handler om prins Harry og prins Williams forhold til pressen.

Dokumentaren kommer blandt andet med påstande om, at resten af den royale familie gradvist blev mere og mere irriterede på prins Harry og hertuginde Meghan op til, at de brød med kongehuset.

Det er det, der nu får den royale familie til at reagere, skriver Daily Mail.

I dokumentaren påstår unavngivne kilder også, at det særligt var hertuginde Meghan, den royale familie havde problemer med.

Og de beskyldninger tager den royale familie afstand fra, ligesom de kalder BBC's dækning "skuffende".

Dokumentaren fortsætter

Bag udtalelsen står det samlede britiske kongehus fra Buckingham Palace, Kensington Palace og Clarence House. Her bor dronning Elizabeth, prins William, hertuginde Kate, prins Charles og hertuginde Camilla.

Kongehusets udtalelse blev vist i slutningen af programmet.

BBC planlægger dog ifølge Sky News at følge deres oprindelige plan og sende andet afsnit 29 november 2021.