Udland

Øjenvidner så børn ligge på vejen efter påkørsel af juleparade

Bedstemødre, en præst og flere børn er blandt ofrene, der blev ramt af en torpederende bil i høj fart.

Klapvogne, campingstole, trækvogne, tøj og tæpper lå spredt langs hovedgaden i det centrale Waukesha, Wisconsin.

Efterladte genstande, der vidner om det kaos, som ramte byen søndag eftermiddag, da en bil i høj fart påkørte en juleparade og ramte adskillige personer.

Fem er bekræftet døde, og mindst 40 er kommet til skade.

- Det hele skete bare så hurtigt, siger øjenvidnet Angelito Tenorio til Milwaukee Journal Sentinel.

Han deltog selv i optoget med venner og familie og havde netop afsluttet ruten, da han på vej tilbage til hovedgaden så en suv krydse vejen og gasse op i retning af paraden.

- Så hørte vi et højt brag og øredøvende råb og skrig fra folk, der blev ramt af bilen. Folk løb derfra eller stoppede op og græd, og der lå folk på jorden, som så ud til at være blevet ramt, siger Tenorio.

Videoer og billeder fra stedet viser, hvordan tilskuere efter påkørslen ilede til for at hjælpe dem, der var blevet ramt.

Tilskadekomne børn lå på vejen

Et andet øjenvidne, Melinda Stoffel, fortæller til CBS, at hun fulgte paraden fra sin lejlighed, da påkørslen skete.

- Der var total kaos, folk skreg. Jeg løb straks ned ad trapperne og ud af min lejlighed. Jeg så børn ligge på gaden. Folk lagde tæpper over dem og tog sig af dem. Der var skrigende børn på fortovene, siger hun.

Melinda Stoffel oplevede kaosset, da en bil påkørte juleparadaen i Waukesha, Wisconsin.

Flere forskellige grupper blev ramt af bilen, da den pløjede gennem juleoptoget. Corey Montiho fortæller til Milwaukee Journal Sentinel, at han befandt sig på en nærliggende restaurant, da han fik besked om, at datterens dansegruppe var blevet ramt. Ifølge Fox6 består gruppen af piger i alderen 9 til 15 år.

- Der lå pomponer, sko og spildt varm kakao overalt. Jeg var nødt til at gå fra den ene sammenbøjede krop til den anden for at finde min datter, siger han.

Til sidst fandt han både sin kone og begge sine døtre, som lige præcis havde undveget bilen. Men langtfra alle var så heldige, som Corey Montiho understreger.

- Jeg holdt en lille piges hoved i min hånd. Hun rystede og blødte ud af sine ører. Jeg holdt hendes mor, da hun kollapsede, siger han til avisen.

Bedstemødre og præst ramt

Myndighederne har endnu ikke oplyst noget om ofrene for påkørslen, der skete sent søndag eftermiddag lokal tid.

Videoer fra stedet har dog vist bilen ramme gruppen Milwaukee Dancing Grannies, der består af bedstemødre i alderen 50-80 år.

- Nogle af gruppens medlemmer og frivillige blev ramt, og vi afventer en melding om deres tilstand, lyder det i et opslag på gruppens Facebook-side.

Derudover har ærkebispedømmet i Milwaukee udsendt en meddelelse om, at flere af deres medlemmer er blandt de tilskadekomne i paraden, heriblandt flere skolebørn og en af deres præster.

Det er endnu ikke bekræftet, om påkørslen var en bevidst handling, og hvad motivet i så fald var.

Politiet har oplyst, at en mistænkt er anholdt i sagen, og den formodede bil fra påkørslen er blevet beslaglagt.