Udland

Juleparade i USA påkørt af bil - mindst 5 døde og 40 sårede

Motivet for hændelsen er fortsat ukendt, og efterforskningen pågår stadig. En person med tilknytning til hændelsen er dog pågrebet.

Adskillige mennesker er døde under det, der skulle have været en festlig dag i byen Waukesha i Wisconsin, USA.

Det sker, efter at en SUV er kørt ind i og gennem en menneskemængde ved en juleparade i byen sent søndag eftermiddag amerikansk tid.

Foreløbigt oplyser myndighederne i Waukeshas på sine sociale medier, at 5 personer er døde, mens mere end 40 personer er tilskadekomne som følge af hændelsen.

Det oplyses endvidere, at tallene kan ændre sig, som man indsamler mere information.

Tidligere på dagen lød det, at mere end 20 mennesker var tilskadekomne, mens flere var døde.

Mistænkt anholdt

Efter at den røde SUV var kørt ind i og gennem juleparaden, kørte den videre væk fra gerningsstedet.

En politibetjent affyrede skud mod bilen, som dog ikke stoppede. Siden da har politiet pågrebet en person i forbindelse med hændelsen, og ifølge byens poltimester Dan Thompson er der ikke nogen fortsat trussel.

I øjeblikket er det ikke offentligt kendt, om den pågrebne er føreren af den røde SUV.

Accelererede gennem paraden

Adskillige vidner beskriver overfor The New York Times, hvordan bilen skulle have kørt relativt normalt hen mod juleparaden, hvor mennesker fra forskellige arbejdspladser, sportsklubber og andre kulturelle organisationer marcherede og dansede ned ad gaden.

Da bilen kom tæt på paraden, mener vidner, at føreren skulle have accelereret gennem menneskemængden, mens familier og andre så på fra siden af vejen.

Flere videoer viser episoden, hvor man blandt andet kan se bilen komme bagfra og pløje igennem et orkester, der deltog i paraden.

- I dag blev vores lokalsamfund ramt af rædsel og tragedie i det, der skulle have været en festlig begivenhed, siger borgmester i Waukesha, Shawn Reilly.

Der er fortsat mange åbne spørgsmål i sagen. Blandt andet er der hverken et komplet overblik over antallet af døde eller sårede, og politiet har foreløbigt hverken be- eller afkræftet, at der kan være tale om en terrorhændelse.

Umiddelbart efter hændelsen blev borgere i Waukesha bedt om at blive indendørs. Den opfordring gælder ikke længere, men byens gader er fortsat lukkede, og skolerne holder lukket mandag.