Udland

Smitterekord i Tyskland: - Der sker det, man frygtede allermest

Tyskerne har særligt fokus på de ikkevaccinerede, som er dem der driver smitten.

Tyskland oplever lige nu de højeste daglige smittetal siden coronapandemiens begyndelse.

Det skriver flere medier, heriblandt BBC.

Onsdag registrerede Tyskland ifølge Johns Hopkins University 68.366 nye smittetilfælde, og det er det højeste på en dag nogensinde.

Forbundskansler Angela Merkel kalder situationen for "dramatisk", og politikerne har torsdag lagt hovederne i blød for at indføre nye, stramme restriktioner, der skal gøre livet endnu mere besværligt for de tyskere, der ikke har taget imod en vaccine mod covid-19.

Vaccination for at benytte offentlig transport

Knap 100.000 mennesker har mistet livet med coronavirus i Tyskland, og flere end 5,2 millioner er blevet testet positive siden pandemiens begyndelse.

Det viser tal fra Johns Hopkins University.

Torsdag mødtes medlemmerne af Forbundsdagen for at diskutere nye stramninger af coronarestriktionerne i landet.

Og selvom bølgerne gik højt, landede politikerne på en løsning, der blandt andet forbyder adgang til offentlige busser, tog og lignende, medmindre man er vaccineret mod coronavirus - eller som minimum lige er blevet testet.

Ifølge BBC skal restriktionerne dog først godkendes i den tyske regerings andet kammer, før de kan blive til virkelighed.

Desuden har Tyskland netop indført obligatorisk vaccination for hospitals- og plejehjemsansatte, skriver nyhedsbureauet dpa.

Befolkningen opfordres derudover til at arbejde hjemmefra i det omfang, det kan lade sig gøre, ligesom hovedstaden Berlin i sidste uge lukkede for adgangen til barer og restauranter for ikkevaccinerede.

På nuværende tidspunkt er lige knap 70 procent af den tyske befolkning færdigvaccineret mod covid-19 ifølge Our World In Data - det er den laveste vaccinationsrate i hele det vestlige Europa.

Sker det, man frygtede allermest

Ifølge TV 2s korrespondent i Tyskland, Uffe Dreesen, har den tyske befolkning egentlig accepteret restriktionerne, som de har set ud hidtil.

Derfor går den offentlige samtale i landet lige nu på, hvorfor det går, som det gør, med smitteudviklingen, fortæller Uffe Dreesen:

- Det, der sker lige nu, er jo egentlig det, man længe har frygtet allermest, siger han.

Ifølge Uffe Dreesen er det især de ikkevaccinerede i Tyskland, der er med til at drive smitten lige nu, men ligesom herhjemme spiller også årstiden en rolle.

- Og hvis man så oveni det har en forholdsvis stor gruppe af ikkevaccinerede personer, så får smitten om ikke frit løb så i hvert fald meget vide rammer, siger Uffe Dreesen.

Onsdag lød det desuden, at flere af de tyske julemarkeder, der ellers er et stort trækplaster for både tyskerne selv og turister fra hele verden, har besluttet at droppe dette års marked på grund af corona.