Udland

Baldwin spillede russisk roulette med sikkerheden på filmset, lyder det i nyt søgsmål

Alec Baldwin skulle ifølge manuskriptet slet ikke affyre et skydevåben i den scene, hvor filmfotograf ved en fejl blev skudt og dræbt.

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin "spillede russisk roulette" med sikkerheden, da han under en scene skød og dræbte en fotograf på filmen 'Rust'.

Sådan lyder anklagen fra manuskriptassistenten Mamie Mitchell, der nu lægger sag an mod Baldwin, som var hovedperson og producer på westernfilmen.

Det skriver Sky News.

Alec Baldwin skød og dræbte ved en fejl filmfotografen Halyna Hutchins 21. oktober, da filmholdet var ved at optage en scene på filmsettet i New Mexico.

Manuskriptassistentens advokat, Gloria Allred, siger, at ifølge manuskriptet skulle Alec Baldwin slet ikke affyre et skydevåben i den pågældende scene.

- Alec Baldwin valgte at spille russisk roulette, da han affyrede revolveren uden at tjekke den først. Baldwin og producernes adfærd var hensynsløs, sagde Mamie Mitchells advokat onsdag ved et pressemøde i Los Angeles.

Baldwin: - Hun var en ven

Ifølge søgsmålet var der tale om overlagt vold og bevidst påføring af skade, da Baldwin affyrede rekvisitrevolveren.

- Det her er en sag, hvor skade eller død var meget mere end blot en mulighed. Det var det sandsynlige resultat, lyder det fra Mamie Mitchells advokat.

Alec Baldwin har tidligere sagt til det amerikanske medie TMZ, at sådan en skudulykke kun sker "én ud af en billion gange".

- Der sker af og til uheld på filmset, men ikke som dette. Hun var familie og min ven, sagde Baldwin til mediet.

Alec Baldwin sagde i samme interview, at han tvivler på, at filmen 'Rust' vil blive færdigindspillet.

Andet søgsmål

Søgsmålet fra Mamie Mitchell er ikke det første af slagsen. For en uge siden blev Alec Baldwin sagsøgt af Serge Svetnoy, som var belysningstekniker på settet.

Svetnoy anklager Baldwin og medinstruktør Dave Halls for at undlade at overholde sikkerhedsregler og tillade at pege våben med skarp ammunition mod andre mennesker på settet.

- Der var simpelthen ingen grund til, at der skulle være et skarpt skud i den revolver eller noget som helst andet sted på setet.

- Det, at der var en kugle i den revolver, udgjorde en dødelig trussel for alle i nærheden af revolveren, lyder det i retsdokumenter i sagen.

Ud over filmfotografen Halyna Hutchins blev instruktøren Joel Souza ramt i skulderen. Han blev behandlet på hospitalet, men kunne udskrives samme dag.

Fik at vide, at våbnet var "koldt"

Alec Baldwin fik overrakt revolveren af medinstruktøren Dave Halls med besked om, at den var ufarlig.

Våbnet var "koldt", råbte Halls, inden han gav Baldwin revolveren.

Den 63-årige skuespiller trak herefter revolveren og sigtede den mod kameraet.

Ifølge vidner på setet blev der kun affyret et enkelt skarpt skud, der ramte både Halyna Hutchins og Joel Souza.

Politiet efterforsker stadig skudulykken, men har endnu ikke foretaget anholdelser i sagen.