Udland

Rekordmange migranter krydser Den Engelske Kanal på én dag

Storbritannien og Frankrig har indgået en aftale for at stoppe migrantstrømmen, men effekten er udeblevet.

Omkring 1000 migranter krydsede torsdag Den Engelske Kanal fra Frankrig til Storbritannien.

Aldrig før har så mange migranter krydset kanalen på en enkelt dag. Det skriver BBC.

Fem redningsbåde og fire fartøjer fra den britiske grænsepatrulje fragtede de mange mennesker over vandet på en dag, hvor mildt og roligt vejr gjorde sejladsen mindre risikabel.

Cirka 23.000 migranter er indtil videre i år kommet ind i Storbritannien via Den Engelske Kanal. Til sammenligning var tallet for hele sidste år 8404.

I en kommentar siger det britiske indenrigsministerium, at man nægter at se på, imens ofre for menneskesmuglere mister livet i Den Engelske Kanal.

Samtidig anklager de britiske myndigheder Frankrig for at have mistet kontrollen med migrantsituationen.

Aftale skulle sætte prop i

De to lande indgik i juli en aftale for at sætte en prop i migrantstrømmen over kanalen.

Aftalen betød blandt andet, at Frankrig skulle fordoble antallet af politibetjente, som patruljerer på de franske kyststrækninger.

Som en del af aftalen har Storbritannien indvilget i at betale mere end 54 millioner pund (465 millioner kroner) til den franske indsats.

Desuden har Frankrig og Storbritannien aftalt, at de to lande skal styrke udvekslingen af efterretningsarbejde for at stoppe migrantstrømmen.

Endelig er der indført bedre kontrol og overvågning med de menneskesmuglere, som organiserer sejladserne over Den Engelske Kanal.

Derfor vil migranterne til Storbritannien

Der er flere grunde til, at migranterne, som primært kommer fra Syrien, Eritrea og Afghanistan, begiver sig ud på den farefulde færd over kanalen i overfyldte joller og gummibåde.

Det skriver The Guardian.

Mange afghanere vil gerne til Storbritannien, fordi at der i forvejen befinder sig en stor gruppe af deres landsmænd.

Mere generelt handler flugten til Storbritannien om, at mange migranter har en forestilling, om at det er nemmere at få et job og skabe sig et liv i Storbritannien, skriver avisen.

Mange har i årevis boet under kummerlige leveforhold i Frankrig, og de er desperate efter at skabe sig et bedre liv på den anden side af Den Engelske Kanal.