Udland

Taliban-leder dræbt i IS-angreb mod hospital

Leder af militærenhed under Taliban blev dræbt, da Islamisk Stat tirsdag angreb hospital i Kabul.

Et højtstående medlem af Taliban er blevet dræbt i et angreb mod et militærhospital tirsdag i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det oplyser medlemmer af Taliban-bevægelsen onsdag.

Den dræbte person, Hamdullah Mokhlis, var delingsfører i en militær specialenhed under den islamistiske bevægelse.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er Mokhlis det mest fremtrædende medlem af Taliban, som er blevet dræbt, siden bevægelsen overtog magten i Afghanistan i midten af august.

Talibans rivaler, Islamisk Stat, har påtaget sig skylden for tirsdagens angreb, hvor mindst 19 blev dræbt.

Ifølge Islamisk Stat blev angrebet udført af fem krigere. Angrebet begyndte med, at en selvmordsbomber udløste en sprængladning nær indgangen til hospitalet. Derefter stormede bevæbnede mænd på området.

Blev dræbt ved ankomst

Hamdullah Mokhlis blev dræbt, da han sammen med andre krigere fra Taliban ankom til det hospital, hvor angrebet fandt sted.

Som del af modsvaret blev en "specialstyrke" sænket ned på hospitalets tag. Det skete med en af de helikoptere, som Taliban har beslaglagt fra Afghanistans tidligere amerikanskstøttede regering. Det oplyser en talsmand for bevægelsen.

Det er ikke oplyst, om Mokhlis deltog i den aktion.

Nyhedskanalen Al Arabiya citerede tirsdag en talsmand for Taliban, Bilal Karimi, som oplyste, at der var to bombeeksplosioner. Han sagde, at angrebet var rettet mod civile.

– Jeg er inde på hospitalet, og jeg hører en kraftig eksplosion ved en kontrolpost udenfor. Jeg hører også skud. Vi er blevet bedt om at gå i dækning, sagde han.

Islamisk Stat har gennemført en række angreb mod moskéer og andre mål efter Talibans magtovertagelse.

I 2017 gennemførte Islamisk Stat et angreb mod det samme hospital som tirsdag. Dengang blev over 30 personer dræbt.