Udland

Amerikansk skuespiller skyder og dræber kvinde i filmulykke

Også filmens 48-årige instruktør blev såret i ulykken, men er udskrevet fra hospital.

En kvinde er død og en mand såret, efter at de blev skudt under indspilningen til en ny film, som Hollywood-stjernen Alec Baldwin medvirker i.

- To mennesker blev skudt under indspilningen af en scene i westernfilmen 'Rust', siger sheriffen i Santa Fe, der er hovedstaden i delstaten New Mexico, i en udtalelse.

Ifølge flere amerikanske medier, herunder CNN og BBC, oplyser politiet i Santa Fe, at det var Alec Baldwin, der affyrede skuddene ved et uheld. Den afdøde kvinde var filmfotograf, og manden, som er såret, er filminstruktør.

Ulykken skete under indspilningen af en scene, hvor en revolver blev brugt som rekvisit.

Hændelsen efterforskes

Den 42-årige afdøde kvinde blev straks efter ulykken bragt til University of New Mexico Hospital, mens det andet skudoffer, en 48-årig mand, blev kørt til et andet hospital med ambulance, lyder det fra sheriffen.

Den 48-årige mand, filminstruktøren Joel Souza, er fredag formiddag dansk tid blevet udskrevet fra hospitalet. Det oplyser skuespilleren Frances Fischer på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Noget er gået helt, helt galt her

Jesper Steinmetz, korrespondent

Hændelsen vil nu blive efterforsket.

- Ifølge efterforskere viser det sig, at scenen, der blev filmet, involverede brugen af et rekvisitskydevåden, da det blev affyret. Kriminalbetjente efterforsker nu hvordan og hvilken type af projektiler, lyder det.

Den 63-årige Hollywood-stjerne Alec Baldwin er med til at producere 'Rust'. Han spiller også karakteren Harland Rust i filmen - en lovløs person, hvis barnebarn bliver dømt for drab.

For 12 timer siden lagde Alec Baldwin et billede ud på Instagram fra optagelserne iført westernkostume. Det billede har han slettet efter ulykken.

En meget udsædvanlig ulykke

Ifølge TV 2s korrespondent i USA Jesper Steinmetz er der fortsat sparsomt med oplysninger i sagen.

- Vi ved endnu ikke meget, men indtrykket er klart, at der er sket en meget usædvanlig og ulykkelig hændelse, siger han.

Det er nemlig meget sjældent, at der sker ulykker under filmoptagelser til store hollywoodfilm, fortæller Jesper Steinmetz.

Det skyldes først og fremmest, at filmbudgetterne er så enorme, og at der altid er blandt andet forsikringsselskaber tilknyttet, som tager omfattende forholdsregler, når stuntscener og lignende skal filmes.

- Sikkerheden er sædvanligvis i top. Derfor er indtrykket også, at noget er gået helt, helt galt her, siger Jesper Steinmetz.