Udland

Alec Baldwin reagerer på tragisk dødsulykke: - Mit hjerte er knust

Skuespilleren skriver på Twitter, at han er i kontakt med den afdøde filmfotografs familie.

Den kendte Hollywood-skuespiller Alec Baldwin reagerer nu for første gang på den tragiske dødsulykke, han ifølge amerikanske medier var involveret i torsdag.

Under ulykken affyrede Baldwin ved et uheld en pistol og skød og dræbte den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins.

På Twitter skriver skuespilleren, at han er i kontakt med Hutchins mand, og at han "tilbyder al sin støtte til ham og hans familie".

- Mit hjerte er knust for hendes mand, deres søn og alle, som kendte og elskede Halyna.

- Der findes ingen ord til at beskrive mit chok og min sorg over den tragiske ulykke, som tog livet af Halyna Hutchins, en kone, mor og en dybt beundret kollega.

Baldwin skriver desuden i et af sine tweets, at han "til fulde samarbejder med politiet", som skal efterforske, hvordan ulykken kunne ske.

Ekstremt sjældent

Det var under indspilningerne til westernfilmen 'Rust', hændelsen skete. Også filmens 48-årige instruktør Joel Souza blev såret i ulykken, men er fredag formiddag dansk tid blevet udskrevet fra hospitalet.

Politiet skal nu finde ud af, hvad der helt præcist skete, men efterforskere siger, at den pågældende scene involverede et rekvisitskydevåben.

Ifølge magasinet Variety var der tale om et enkelt skarpt skud i en rekvisitpistol, som både dræbte filmfotografen og sårede instruktøren. Det skriver Variety på baggrund af en udtalelse fra fagforbundet IATSE.

TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz fortæller, at det er ekstremt sjældent, der sker ulykker under Hollywood-film, fordi budgetterne til filmene er enorme.

Desuden er der altid forsikringsselskaber tilknyttet, som tager omfattende forholdsregler, når stuntscener og lignende scener skal filmes.

- Sikkerheden er sædvanligvis i top. Derfor er indtrykket også, at noget er gået helt, helt galt her, siger Jesper Steinmetz.