Udland

Skole i USA lukker dørene for coronavaccinerede elever - frygter de fælder partikler

Flere virksomheder kloden rundt har forbudt adgang til vaccinerede personer, selvom sundhedsmyndigheder har afkræftet, at de vaccinerede fælder.

En privatskole i USA er havnet i mediernes søgelys, efter den gav forældre til coronavaccinerede elever besked på at holde dem hjemme de første 30 dage efter stikket.

Skolen frygter, at eleverne vil "fælde" partikler fra vaccinen.

Det skriver flere medier, heriblandt WSVN og The Washington Post.

Sundhedsmyndighed afkræfter påstand

Ifølge WSVN sendte privatskolen Centner Academy i Miami, Florida en mail til elevernes forældre i sidste uge.

Udover beskeden om at holde børnene hjemme indeholdt mailen ifølge The Washington Post også misinformation om vaccinen. Heriblandt at vaccinerede personer kan videreføre skadelige effekter af vaccinen til andre ved at fælde partikler.

USA's sundhedsmyndighed, Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har afkræftet, at det kan lade sig gøre, idet vaccinens komponenter ikke kan overføres til andre – hverken gennem luft eller hudkontakt.

En af skolens medstiftere, David Centner, fortæller The Washington Post, at den nye procedure er en "beskyttelsesforanstaltning", som er baseret på "talrige anekdotiske tilfælde, der har været i omløb":

- Skolen udtaler sig ikke om, hvorvidt uforklarlige fænomener faktisk har et grundlag. Men vi foretrækker at tage fejl ved at være for forsigtige, når vi træffer beslutninger, der påvirker skolesamfundets sundhed.

Centner Academy pådrog sig også særlig opmærksomhed i april, da skolen via mail advarede lærerne imod at tage coronavaccinen.

- Vi kan ikke tillade nyvaccinerede at være i nærheden af vores elever, indtil der kommer flere oplysninger, skrev skolens anden medstifter og kone til David Centner, Leila Centner, ifølge The New York Times.

Virksomheder verden over frygter vaccinen

Også i andre dele af verden kan man finde personer, som tror på, at coronavaccinen får de vaccinerede til at "fælde".

I Skotland skrev Suzanne Holliday, som er ejer af White Rabbit Healing – en salon med fokus på "alternativ helbredelse" – på Instagram, at hun ikke længere ville behandle vaccinerede personer.

- Det er for at beskytte mine klienter, mig selv og mit barn mod de ukendte virkninger af denne eksperimentelle injektion, skrev hun i Instagram-opslaget, der nu er slettet.

Suzanne Holliday frygtede, at de vaccinerede personers "fældning" ville være til skade for kvinders fertilitet og menstruationscyklus.

Også i Australien er vaccinerede personer blevet forbudt adgang til flere virksomheder – heriblandt i byen Mullumbimby, der er blevet kaldt for Australiens antivaccine-hovedstad.

Ifølge The New Daily havde et yogastudie og en hårsalon i byen hængt skilte op, hvorpå der stod, at vaccinerede mennesker ikke måtte komme ind, da de kunne fælde coronavirus og smitte andre.